Írjon nekünk

Rúzs

Levesek a novemberi estékre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nincs is jobb, mint egy hűvös novemberi munkanap estéjén finom forró levest kortyolgatni. De mégis van, ha ez a leves zöldségekből és fűszerekből készül. E heti válogatásunkban könnyen elkészíthető, akár egy-két fő számára, vagy hétvégi családi ebédre is illő leveseket ajánlunk.

Tárkonyos tengeri halleves

Hozzávalók:
60 dkg tengeri halfilé
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 zeller
5 dkg margarin
1 ek finomliszt
2 húsleveskocka
15 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
só, bors, tárkony, borsikafű, ecet

Tisztítsuk meg a halat, szedjük le a bőrét, szálkázzuk ki, szeleteljük fel, és pácoljuk be egy kiskanál sóval és egy kávéskanál borssal. Dinszteljük meg a hagymát a vajon, és adjuk hozzá a keskeny csíkokra vágott zöldségeket és a zöldborsót. Fedjük le pár percre, majd öntsük fel egy liter vízzel. Tegyük bele a leveskockát és egy-egy kiskanál tárkonyt, valamint borsikafüvet, majd a halakat, amit csak 5 percig főzzünk. Ízlés szerint még ecetet és tejfölt adunk hozzá.

Becsinált leves

Hozzávalók:
zöldborsó
hagyma
fokhagyma
krumpli
répa
csirkemell
tojás
rizs
tejföl
liszt
só és fehérbors kapor

Kockára vágjuk a zöldségeket, kivéve a hagymát. A húst is feldaraboljuk és kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Egy kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és kaprot. Mikor már majdnem megfőtt, hozzáadunk kb. egy marék rizst. Közben főzzük meg a tojást. Ha a rizs megfőtt a tejföllel és lisztel behabarjuk. A főtt tojást apróra vágjuk és azzal tálaljuk. Nem érdemes a tojást beletenni az egész levesbe, mert nem lehet miatta sokáig tárolni.

Hagymaleves

Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
só, majoranna, főzőtejszín
étkezési keményítő
zabpehely
olívaolaj
(esetleg zöldségleves-kocka)

Felkarikázzuk a póréhagymát. Egy kevés olívaolajon a majorannával és sóval megdinszteljük, majd vízzel felöntjük. Esetleg lehet hozzáadni egy zöldségleveskockát. Forrás után 3-4 percig főzzük, majd hozzáadunk egy-két kanál zabpelyhet. Összekeverjük a tejszint egy kanál keményítővel, majd besűrítjük vele a levest. Fontos, hogy miután beleraktuk a keményítőt, tilos forralni, mert összecsomósodik a levesben.

Rúzs

Fenséges fürjes finomságok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vitaminban gazdag, alacsony a koleszterin tartalma és a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. Az üvegbe zárt fürjes finomságok, az első kóstolásnál leginkább a felejthetetlen „akarok még” érzését váltják ki.

Tovább olvasom

Rúzs

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tarolt a répalé és a répalekvár a Csongrád Megyei Értékek Napján. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket.

Tovább olvasom

Egyetem

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Tovább olvasom

Aktuál