Sport

Labdarúgás: vereséggel zárta az őszt az UTC

Labdarúgás: vereséggel zárta az őszt az UTC

2010. november 21., vasárnap
Labdarúgás: vereséggel zárta az őszt az UTC
Nem sikerült szépen búcsúznia közönségétől az Ujszegedi TC-nek, hiszen az újonc utolsó őszi hazai mérkőzésén alulmaradt a Sándorfalvával szemben. Pálfy Zoltán gárdája 15 ponttal fordulhat. A tizedik helyen tanyázó UTC a hatodik Sándorfalvát fogadta a 15. forduló szombati mérkőzésén. Kiszombori sikerét követően lendületbe jött az újonc, ám a jó erőkből álló vendégek végül egy megpattanó lövésnek köszönhetően elvitték a három pontot a Kertész utcából. Az esős, párás, ködös időjárás következtében nem a legideálisabb talajú pályán folyamatos játék nem alakult ki. Az első félidőben a Sándorfalva futballozott jobban, az ő akaratuk érvényesült, a hazaiak beszorultak, illetve kontrákkal igyekeztek veszélyeztetni. A kapuk azonban nem nagyon forogtak veszélyben, a nézőknek nem kellett lerágniuk a körmüket az izgalomtól. A 36. perc hozta az első – s mint később kiderült, egyben az egyetlen – találatot: Mihalkó Máté döntött úgy, hogy rászúrja a labdát, a löket megpattant egy lábon, s Béry kapus tehetetlenül szemlélte, ahogy a hosszúba hullik; 0-1. A fordulást követően az UTC hadrendet váltott, három csatárral igyekezett rohamozni, mezőnyfölényt is harcolt ki, ám igazi ziccerig nem jutott. A legnagyobb lehetősége az volt a hazai alakulatnak, mikor Erhardt Szilárd szabadrúgásból a kapufát találta telibe. A sándorfalviak okosan és taktikusan őrizték előnyüket, s végül sikerrel jártak, hiszen teljesítették, amiért jöttek: legyőzték Jaksáékat. Az UTC 4 győzelme, 3 döntetlenje és 8 veresége révén 15 ponttal zárta az őszt – hogy hányadikként, az vasárnap derül ki (feltehetőleg a tizedik vagy tizenegyedik helyen). A gárda jövő csütörtökön tartja utolsó edzését a Csonka iskolában, majd a szombati záróvacsorát követően szünetre vonulnak a srácok, csak a klub futsalosai játszanak tovább, ők az NB II mellett a Real Team Kupán is részt vesznek. Pálfy Zoltán vezetőedző elárulta: az alapozás január 26-án kezdődik. Február első hetében Szajlán edző- avagy munkatáborba vonulnak az újszegediek. Az első tavaszi bajnoki fordulóban, március elején pedig a pontvadászat egyetlen veretlen alakulatát, a SZVSE-Gyálarétet fogadják majd Béryék.

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában:

Ujszegedi TC – Sándorfalva SK 0-1 (0-1). Kertész utca, 150 néző, vezette: Gera Ferenc. UTC: Béry – Joó (Török), Erhardt, Szántó, Jaksa, Laudisz, Péczely, Fejsze, Tóth Z. (Vékes), Balogh N., Mazula (Szabó L.). Vezetőedző: Pálfy Zoltán. Sándorfalva: Vasas – Kordás, Szűcs D., Mihalkó G., Kanász, Molnár D., Mihalkó M., Túri (Varga), Szűcs J. (Gerecz), Gonda (Dobos), Jani. Vezetőedző: Tóth János. Gólszerző: Mihalkó M. (36'). Pálfy Zoltán, az UTC mestere: „Úgy vélem, ikszes mérkőzést játszottunk, amit egy megpattanó lövés döntött el. Az ősszel megszerzett 15 ponttal alapvetően elégedettek lehetünk, tulajdonképpen újoncként a helyünkön vagyunk. Különösen annak tükrében, hogy sok minden hátráltatott bennünket, így például az, hogy kulcsembereink közül sokan munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni a felkészülésben, s meccseket is mulasztottak. Ezzel együtt hoztuk a kötelezőt, egy bravúrt viszont hiányolok a csapattól. Bízom benne, hogy egy jó alapozást követően tavasszal majd azt is szállítani tudjuk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.