Sport

Labdarúgás: UTC-iksz a Nagymágocs ellen

Labdarúgás: UTC-iksz a Nagymágocs ellen

2010. november 7., vasárnap
Labdarúgás: UTC-iksz a Nagymágocs ellen

Három vereséget követően végre pontot szerzett a labdarúgó megyei I. osztályban az újonc UTC. Pálfy Zoltán vezetőedző mégsem lehet elégedett, hiszen hazai pályán a Nagymágocs ellen győzelmi reményekkel és esélyekkel léptek pályára övéi.

Az Ásotthalom, a Kistelek és a Mindszent elleni zakókat követően úgy vágott neki az utolsó három őszi fordulónak az Ujszegedi TC, hogy most már nincs mese, itt az ideje a pontok gyűjtögetésének! A tizenegyedik helyezett szombaton alsóházi rangadón fogadta a tizennegyedik Nagymágocsot, s már csak azért is igen fontosnak számított a találkozó, mert a két együttest mindösszesen egy pontocska választotta el a tabellán. A „hatpontos” derbi előtt komoly gondjai akadtak a hazai alakulatnak, ugyanis a kezdőcsapat három tagja is kidőlt különböző okok miatt.

Fejsze Endre

munkahelyi elfoglaltság,

Mazula Zoltán

és

Farkas Szilárd

sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre. Ennek ellenére is egyértelműen a győzelem megszerzését tűzte ki célul

Pálfy Zoltán

vezetőedző. A mérkőzés elején az újszegediek tudatosan átadták a területet a látogatóknak, így mezőnyfölényben futballozhatott a Nagymágocs, míg Jaksáék – bízva gyorsaságukban – kontrákra rendezkedtek be. Sikerült is kimozgatni a vendégeket, s egy szép ellencsapás végén a 33. percben két húzásból a kapujuk elé kerültek az UTC támadói, a helyzetet

Török Gábor

váltotta gólra; 1-0. Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek az újonc játékosai, hiszen öt perccel később érkezett az egyenlítés.

Sándor Zoltán

a tizenhatosról csavart a hálóba szabadrúgásból, kihasználva

Cserháti

kapus helyezkedési hibáját; 1-1. A második félidő is nagymágocsi fölénnyel indult, majd kiegyenlítődött a küzdelem, s jobbára a középpályán folyt a játék. A kapuk nem forogtak veszélyben, s a nézőknek sem kellett lerágniuk a körmüket az izgalomtól. A 63. percben aztán ismét egy figyelmetlenség lett az UTC veszte: a vendéglátók rúghattak szögletet, de nemhogy ők alakítottak volna ki ebből lehetőséget, hanem visszatámadott a Nagymágocs, s

Makai Sándor

köszönt be az akció végén; 1-2. Innentől kezdve tempót váltott a hazai gárda. Pálfy Zoltán átszervezte csapatát, három csatárral rohamoztak az egyenlítésért az újszegediek, szinte felbillent a pálya. A 85. percben értek góllá az erőfeszítések: ügyes kombinációt követően

Erhardt Szilárd

talált a kapuba; 2-2. Így is zárult az összecsapás, a felek megosztoztak a pontokon. Az UTC jelenleg 12 pontos, és tizenegyedik a tabellán, így továbbra is igaz az, hogy az utolsó két őszi fordulóban bizony pontokra van szüksége ahhoz, hogy nyugodt körülmények között telelhessen. A jövő héten ismét egy „hatpontos” ütközet következik: november 13-án (szombaton) 13.30-kor a tizedik (13 pontos) Kiszombor otthonában lépnek pályára Erhardték.

A labdarúgó megyei I. osztály 13. fordulójában:

Ujszegedi TC – Nagymágocs SE 2-2 (1-1).

Kertész utca, 100 néző, vezette: Csöngető Endre.

UTC:

Cserháti – Török (Vékes), Joó, Erhardt, Szabó L., Szántó, Jaksa, Laudisz, Péczely, Tóth Z., Balogh N.

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Nagymágocs:

Soós – Sándor L., Borbás, Magyar, Takács, Kovács, Makai, Sándor Z., Markovics, Szepesi (Sebők), Fejes (Marsovszki).

Vezetőedző:

Györgyi István.

Gólszerző:

Török (33'), Erhardt (85'), illetve Sándor Z. (38'), Makai (63'). Pálfy Zoltán, az UTC mestere:

„Bután futballoztunk. Alapvetően többet vártam a csapattól, de csapkodó, kapkodó játékot kaptam, egy jó lábtengónak illett be ez a mérkőzés, egyszerűen nem akartuk levenni, járatni a labdát, ehelyett vagdalkoztunk. Amikor levittük a földre a játékszert, s megjárattuk, akkor fürge támadóink igazán éltek a rutinos, nagy termetű védők között, s szereztünk is két gólt. Sajnálom, hogy nem sikerült győznünk, nagyon kellett volna ez a három pont, akkor nyugodtabban utazhattunk volna Kiszomborra.”

Györgyi István, a Nagymágocs trénere:

„Kiegyenlített mezőnyjáték után, úgy érzem, az utolsó percekben bekapott gólunk miatt a hazai csapat megérdemli a döntetlent. Enyhe mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.