Sport

Labdarúgás: Búzási a végén mentett pontot Gyulán

Labdarúgás: Búzási a végén mentett pontot Gyulán

2010. november 13., szombat
Labdarúgás: Búzási a végén mentett pontot Gyulán

Legutóbbi három bajnoki mérkőzését megnyerte a Gyula együttese, a Tisza Volán SC Szeged viszont csak egy pontot szerzett ezekben a fordulókban. A hazaiak voltak tehát lendületben és jobb formában, a kék-feketék viszont abban bíztak, hogy az elmúlt két szezonban nyerni tudtak a békési városban. Ezúttal viszont egy meccs végi gólváltásnak köszönhetően megosztoztak a pontokon a felek!

A labdarúgó NB III Alföld csoport 13. fordulójában:

Várfürdő-Gyulai Termál FC - Tisza Volán SC Szeged 1-1 (0-0). Gyula, 150 néző, vezette: Szűcs Gábor.

Gyula:

Harman - Rostás, Vincze, Dócza, Valentényi - Bálint (Wéber 87'), Nagy, Mancsek (Ponyokai 57') - Okos, Balogh, Bagyinszki (Kovács 46'). Vezetőedző: Fodor Sándor.

Szeged:

Dongó - Pénzváltó, Vida, Mórocz, Szabó A. - Boldizsár, Dargó (Kazi 84') - Mészáros (Búzási 58'), Vágó (Huszárik 83'), Végh - Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Bálint (82'), illetve Búzási (88'). Buchholcz Gábor:

"Azzal együtt, hogy úgy érzem, több lett volna ebben a mérkőzésben, örülök annak, hogy a végén sikerült pontot mentenünk. A második félidőben nagyon nyomott a Gyula, de rengeteg lehetőségünk volt kontrázni - sajnos ezeket nem tudtuk befejezni, nem éltünk a kínálkozó eséllyel. Aztán egy ártalmatlan szabadrúgásból gólt kaptunk, de a csapat szerencsére nem tört meg, minden erejét mozgósította, s sikerült egyenlíteni. Két fiatal együttes jó mérkőzést vívott! Megítélésem szerint védelmünk egyik legjobb teljesítményét nyújtotta az ősszel, remekül semlegesítettük a gyors hazai csatárokat, s Dargó és Boldizsár is jól szűrt. Amíg azonban a csatáraink képtelenek betalálni, addig nehezen fogunk meccseket nyerni. Kiemelném Búzási Pétert, aki csereként beállva végre gólt szerzett. Nagyon vártuk ezt már tőle. Jövő héten odahaza mindenképpen meg kell vernünk a Jánoshidát!"

90. perc:

Vége a mérkőzésnek.

88. perc:

GÓÓÓL!

Mégis sikerült az egyenlítés! Huszárik Zsolt bal oldali beadását Búzási laposan vágta a hálóba; 1-1!

87. perc:

Az időközben pályára lépett Huszárik szögletét Beretka csúsztatta tovább, Szabó Attila a hosszú oldalról hatalmas helyzetben keresztbe lőtte a lasztit...

84. perc:

Búzási Péter próbálkozott lövéssel, de lecsúszott lábáról a labda. Nagy bajban a Volán...

82. perc:

GÓÓÓL!

Vezet a hazai együttes. A játékvezető Búzási megmozdulását szabálytalannak látta, szállt középre a pontrúgás, az ötösön kavarodást támadt, s az egyik gyulai támadó, Bálint Balázs a hálóba csúsztatott; 1-0!

78. perc:

Továbbra is nagyobb gólhelyzet nélkül telnek a percek, lassan a végjátékra készülhetünk. Az előbb Beretka Péter próbált kitörni, de védővel állt volna szemben, de a vállánál fogva visszarántották, s végül sikerült őt leteríteniük a gyulaiaknak. Szűcs bíró a vendégek meglepetésére Beretkát is sárgával büntette, ütést látott ugyanis - ezzel egyedül maradt...

72. perc:

A második félidő közepe ismét nem a folyamatos, élvezetes futballról szól, hanem a küzdelemről és a taktikai harcról. Néha már a gyulai nézők is megmosolyogják Szűcs sporttárs egy-egy ítéletét, a bíró minden kisebb ütközésnél a sípjába fúj, nem hagyja most a kemény játékot, ezzel kicsit kedvez a hazaiaknak.

65. perc:

Meg kell állapítanunk: egyre feszültebb a hangulat. Mindkét gárdának szüksége lenne a három pontra, így ez valamennyire érthető is. Az már kevésbé, hogy Szűcs játékvezető több vitatható szituációban is a Volán ellen döntött, joggal reklamálnak a látogatók.

60. perc:

Búzási követett el szabálytalanságot térfele közepén. A gyulai szabadrúgást követően kavarodás támadt a szegedi büntetőterületen belül, végül Dongó kapusnak sikerül tisztáznia.

58. perc:

Itt az első vendégcsere: Búzási Péter folytatja Mészáros Zoltán helyén.

57. perc:

Ismét Végh Ariel főszerepben, remekül ívelt középre, Dargó Balázs nem sokkal csúsztatott mellé. Megvannak a helyzetek, már csak a találat hiányzik!

56. perc:

Beretka Péter gurított vissza Végh Ariel elé, aki futtából, 20 méterről valami elképesztően nagy felső kapufát lőtt! A löket erejét mutatja, hogy a labda egészen a kísérlet helyéig vágódott vissza a mezőnybe...

54. perc:

És végre a Szeged is bejelentkezett egy kontrával: ismét létszámfölény alakult ki, de Mészáros centerezése pontatlannak bizonyult, Harman hálóőr kivetődve hárított.

50. perc:

Mórocz Zsolt faultja után végezhettek el jó helyről szabadrúgást a hazaiak, Dongó Dénes magabiztosan húzta le a labdát.

49. perc:

Szabó Attila is besárgult egy rossz ütemű becsúszást követően.

47. perc:

Vehemensen nyitott a Gyula! Nagy Gergely sarokrúgását az ötös sarkáról Dócza Gábor bólintotta rá, fölé szállt a bőr.

46. perc:

A Gyula kezdte a második félidőt. Fodor Sándor egy helyen változtatott: Bagyinszki Attila nem folytatja, a helyére Kovács Tamást küldte a mester. Buchholcz Gábor nem cserélt. Lássuk, ki töri meg a gólcsendet!

45. perc:

A szünet előtti utolsó percben vezetést szerezhetett volna a Szeged. Ígéretes akció futott a bal oldalon, Szabó beadása azonban a kapus ölében halt el. Ebben pedig jóval több volt, belül létszámfölényben érkeztek a kék-fekete támadók... Nincs gól, pihenőre vonultak a felek.

40. perc:

Mészáros kapott sárgát egy a gyulai térfél közepén elkövetett szabálytalanságért.

39. perc:

Szerencsére a félidő végén több az említésre méltó esemény. Ezúttal Mészáros Zoltán ugorhatott ki a jobb szárnyon, de ahogy az előbb Balogh, most ő is kisodródott, s félmagas löketét Harman védeni tudta.

37. perc:

Boldizsár lapos passzával Végh Ariel ugrott meg, mintaszerűen ívelt középre ballal, ott Vágó Levente emelkedett, fejese azonban a háló tetején landolt.

35. perc:

Gyulai lehetőség maradt kihasználatlanul. Balogh Gábor lépett ki egy előrerúgott labdával, de kisodródott, így lövését Dongó könnyedén hárította.

28. perc:

Jobbára a szegediek akarata érvényesül a játéknak ebben a szakaszában, de azért a gyulaiak ellencsapásai is rejtenek magukban veszélyt. Több szögletet is elvégezhettek Okosék, de a vendégek hátsó alakzata eddig rendkívül magabiztos. Jó lenne, ha az kitartana a végéig. A Volán ebben a szezonban csak egy alkalommal úszta meg kapott gól nélkül, október 2-án a Dabas ellen, akkor 3-0-s siker is lett a vége. De szépen mutatna ez ma is!

26. perc:

Megint az igen agilis Vágó, kis híján betört a tizenhatoson belülre, ígéretes helyzetben törhetett volna kapura, ám az utolsó pillanatban az egyik hazai védő elpöccintette előle a játékszert.

24. perc:

Végh Ariel cselezgetett, majd 25 méterre a kaputól felborították a kisembert. A szabadrúgást Vágó Levente szúrta rá, két méterrel ment fölé.

22. perc:

Az első komolyabb lehetőség a Volán előtt adódott. Vágó Levente egy parádés cselsorozat végén ballal ívelt középre, a labda Boldizsár Bálint fejére tartott, ám a játékost kissé megtámasztották a gyulai védők, így kísérlete nem találta el a kaput. Pedig helyzet volt! De nem kell aggódni, lesz még esély, így kell tovább hajtani.

19. perc:

A szegediek eddig nem tudták kihasználni magassági fölényüket, pedig - mint Halkó Pál szakosztályvezető elárulta - részben erre kívánnak ma építeni. Szép szál legényekből áll ez a mostani kezdő, bízzunk benne, a későbbiekben ezt sikerül érvényre juttatni a támadásokban. Rendkívül elszántak a srácok, ez látszik rajtuk.

15. perc:

Megérkeztek végre a lövések is, kezd kicsit élénkülni a meccs. A mi örömünkre ráadásul a kék-feketék a kezdeményezőbbek. Beretka Péter durrantott az imént fölé, Mészáros Zoltán pedig kétszer kísérletezett a tizenhatos előteréből, de blokkolták a védők a löketeket. Hazai részről Nagy Gergely igyekezett veszélyeztetni 30 méterről, de jócskán fölé szállt lábáról a laszti.

8. perc:

Egyelőre egyik kapu sem forgott veszélyben, a küzdelem dominál. A gyulaiak rendre szabálytalanságokkal állítják meg a vendégek támadásait, az ő akcióiknál pedig többször is az oldalvonalon túlra tisztáztak a szegediek. Folyamatos játék egyelőre nem alakult ki.

3. perc:

Tapogatózó játékot hoznak az első percek, ahogy azt várni lehetett. Kicsit elemezgetve a vendégek tizenegyét, Búzási Péter és Huszárik Zsolt ezúttal nem kapott helyet a kezdőben, ők cserék, Grünvald Attila pedig nem utazott a csapattal, Szabó Attila játszik a bal oldalon. Védekező középpályásként ezúttal Boldizsár Bálint és Dargó Balázs párosa kapott lehetőséget, Pénzváltó Bence hosszú idő után kezdő, így Mészáros Zoltán lépett följebb.

1. perc:

A hagyományos kék-fekete szerelésében pályára lépő szegedi együttes kezdte a mérkőzést. Gyulán is tavaszias az idő, gyönyörűen süt a nap. Mintegy 120 néző látogatott ki az összecsapásra. A hazaiak fehér mezt és világoskék nadrágot viselnek.

13.10:

Mindkét mester három pontot remél a meccstől. Fodor Sándor, a hazaiak trénere azt nyilatkozta: a Tisza Volán SC elleni találkozó vízválasztó lehet abból a szempontból, hogy a felsőházhoz csatlakoznak-e vagy az alsóházba kerülnek. Buchholcz Gábor is úgy fogalmazott portálunknak: ha nem nyernek, lassan elszáguld mellettük a mezőny, úgyhogy győzni mennek Gyulára! Hamarosan kiderül, kinek az elképzelései válnak valóra. Beharangozó írásunk

itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.