Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Az FK a Szatymazzal elbírt, a bíróval már nem… + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A listavezető Szatymaz otthonában régen látott egységben, küzdéssel és jó játékkal vette fel a harcot az FK 1899 Szeged csapata. És bár a tudósítók egy vereségért ritkán nevezik meg egyszemélyes felelősnek a játékvezetőt, a vasárnap délutáni találkozót követően azonban most tényleg ezt kell tenni: a kritikán aluli bírói munkának köszönhető a kék-feketék pontvesztesége.

Annak tudatában léptek pályára a csapatok, hogy a végelszámoláshoz bizony mindkét csapatnak szükséges lenne a pontgyűjtés: a hazaiak az első helyen akarnak “telelni”, a vendégek pedig biztosítani szerették volna helyüket a felsőházi rájátszásra. A mérkőzés súlyát azonban az illetékes helyen nem mérték fel igazán, ezért fordulhatott elő az, hogy a szegediek körében későbbiekben is beszédtémát ad a találkozó.
Erősen véleményes góllal szerzett vezetést a Szatymaz, ami minden tekintetben megadta a rangadónak az alaphangot. Ha nem is játszottak gyönyörködtetően a csapatok, de becsülettel és sportszerűen küzdöttek. Egy-egy lehetőség ellenére ritkán forogtak veszélyben a kapuk az első játékrészben. Mindkét oldalon jól zártak a középpályások és a védők.
Fordulás után hamar kétgólosra növelte előnyét a hazai alakulat. Már-már elkönyvelték a biztos győzelmet, amikor magasabb fokozatra kapcsoltak a kék-feketék. Hatalmas küzdeni tudás mellett sikerült előbb a szépítő találatot, majd húsz perccel a vége előtt az egyenlítést is megszerezni. Vesztett helyzetből állt fel az FK Szeged, ami azt bizonyítja, hogy volt tartása a csapatnak. Egyértelműen rászolgáltak az egy pontra. Azonban a játékvezető ezt nem így gondolta. A mérkőzés folyamán több súlyos hibát vétet a vendégek kárára. A vége előtt egy perccel azonban végzetest hibázott, amiből a hazaiak újra előnyhöz jutottak, s megnyerték a találkozót.
A látottak alapján a kék-feketék megérdemelték volna, hogy döntetlennel záruljon a találkozó. Az első helyen álló Szatymaz vasárnap semmivel sem volt jobb csapat az FK 1899 Szegednél. Ezen a napon egy harmadik személy döntötte el a három pont sorsát. Az illetékeseknek el kellene gondolkodnia azon, hogy az elmúlt hetekben nagyon fontos hat pontot vesztettek el a szegediek a gyenge játékvezetés miatt. A bajnokságban részt vevő csapatok elég jelentős összeget fizetnek be a szövetség pénzárában ahhoz, hogy ne tegyék tönkre a hozzá nem értő személyek több ember áldozatos és fáradhatatlan munkáját, illetve egy közösség szórakozását…

A megyei II. osztály Homokháti csoport 14. fordulójában:

Szatymaz SE – FK 1899 Szeged 3-2 (1-0). Szatymaz, 200 néző. Vezette: Lászlai.
Szatymaz: Lippai P. – Gyuris, Kormos, Horog, Maróti (Molnár 78′), Lippai D., Toldi (Illyés 46′), Nikolényi (Kakuszi 58′), Szabó (Marsal 65′), Szél, Gémes. Edző: Polgár Attila.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Fodor L., Gonda, Dervaderics, Dóra, Murányi (Bakó 64′), Meszes, Herczeg, Imre, Turján, Majoros (Burzon 80′). Megbízott játékos-edző: Dóra János.
Gólszerzők: Szél, Illyés, Gémes, illetve Dóra, Imre.
Sárga lap: Gonda.

Dóra János: Fölháborító! Egy Szatymaz szintű csapatnak nincs szüksége arra, hogy bírói segítséggel verje meg az FK-t. Ezen a találkozón három gólt kaptunk úgy, hogy most egyiknél sem hibáztunk. Megemelem a kalapomat a csapatom előtt, mindenképpen győzelmet érdemeltünk volna, ha 11 játékos játszik 11-gyel szemben…

Ifjúsági mérkőzésen:

Szatymaz – FK 1899 Szeged 1-2

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál