Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: százat dobott a Szedeák Salgótarjánban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A két amerikai légiósát elveszítő, sereghajtó Salgótarján otthonában lépett pályára a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A Debrecenben orrcsonttörést szenvedett Kiss Zsoltot nélkülöző szegediek örömjátékot nyújtva ütötték ki az ezer sebből vérző nógrádiakat. Ez az újonc harmadik sikere, egyben második idegenbeli győzelme!

Férfi kosárlabda NB I/A 9. forduló:

Konecranes-Salgótarjáni KSE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 66-100 (11-19, 16-29, 15-23, 24-29). Salgótarján, 300 néző, vezette: Vígh P., Jakab L., Fodor A.; ellenőr: Földházi.
Salgótarján: Ughy 7, Sebők 4, SCEPANOVIC 18/6, Hartvich 4, Vavra 13/3. Cserék: Kiss K. 8/3, Koma 11, Kocsis, Gál K. 1, Szabó Z. Vezetőedző: Földi Sándor.
Szeged: Drahos 5/3, RUBIN 18/6, Nyilas 11, DUKICS 12/6, McKENZIE 18. Cserék: Molnár M. 7/3, TANÁCS 8, VIDA 12, Mészáros 2, Simándi 3/3, Varga D. 4, Szabad. Vezetőedző: Fodor Péter.

Fodor Péter, a Szedeák vezetőedzője: “Picit szundikáltunk a találkozó elején, utána azonban mindent megvalósítottunk, amit elterveztünk. Agresszíven védekeztünk, s próbáltunk jó ritmusban kosárlabdázni. Megtaláltuk a helyzeteket, s szépen szolgálatuk ki egymást, amit a 25 assziszt is mutat. Végre sikerült megfelelő százalékban értékesíteni a lehetőségeket. Külön örömömre szolgál, hogy mindenkinek lehetőséget adhattam. Összességében azt mondhatom, egy-két rövidke periódustól eltekintve jóízű meccset játszottunk.”

A játék minden elemében felülmúlta a Salgótarjánt a Szedeák, Nyilas Istvánék megérdemelten és magabiztosan nyertek a 9. forduló pénteki mérkőzésén. A Debrecen után egy másik közvetlen riválist sikerült megverni idegenben, ami sokat számíthat a végelszámolásnál. Földi Sándor ugyan az utolsó pillanatban beugrott a hazai kispadra, de a két amerikai kulcsember, Jarvis és Hughes távozását követően ő sem tudott csodát tenni.

A Tisza-parti örömjáték száz pontot eredményezett ezen az estén úgy, hogy Fodor Péter valamennyi tanítványát a pályára tudta küldeni. A vendégek 55 százalékkal céloztak mezőnyből, a hazaiak esetében ugyanez a mutató mindössze 32 százalék volt. A szegediek magassági és erőfölénye miatt a lepattanók döntő többsége a látogatók kezében landolt. Bryson McKenzie 15-öt kapkodott össze, így dupla-duplát ért el ezen az estén (18 pontot jegyzett). Kiemelendő még Janou Rubin (18 pont, 8 lepattanó, 4 assziszt) és Vida Máté (12 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz), illetve Nebojsa Dukics (12 pont, 7 lepattanó) produkciója is.

Folytatás következik december 2-án (csütörtökön) 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a Nyíregyháza gárdája ellen.

Online közvetítésünk:

40. perc: Vida Máté kétszer is jól tör be, majd Vargával dobat gólt. Koma Dániel is pontos, 64-96. Varga Dani szép kosarával 64-98. A nyolcadik szegedi fault után fújják az első hazait ebben a negyedben. Ughy ellen aztán sportszerűtlent ítélnek. Vida a vonalon, 66-100! A nógrádiak akcióját kivédekezzük, itt a vége, zsinórban második sikerét aratta a Szedeák, azaz a Debrecen után a második közvetlen riválist sikerült felülmúlni. Folytatás jövő csütörtökön már idehaza a Nyíregyháza ellen!!!

39. perc: McKenzie egykezes zsákjára érkezik egy hazai dupla, 59-88. Közben így áll össze az ötösünk: Vida, Szabad, Molnár M., Varga D., Mészáros. Ma mindenki lehetőséget kap a bizonyításra!

38. perc: Dicséret illeti a tarjáni B-közepet: a harmincfős tábor végig lelkesen buzdítja övéit. Megérdemlik, hogy életben maradjon a sportág a városban.

37. perc: Hat hazai pont zsinórban, Drahos közben elad két labdát, könnyelműsködik a Szedeák egy kicsit. Simándi kísérlete is rövid, Sebők viszont pontos, 56-86. Varga Dani készülődik, Fodor Péter magához rántja a srácokat, kapnak a fejükre rendesen! A mester dühöng, nem szabad kiengedni egy pillanatra sem. Igaz, ebben a negyedben már öt faultot fújtak ellenünk, a hazaiak ellen egyet sem.

35. perc: Simándi kötényben ad gólpasszt Mészáros Janónak, örömjáték szegedi módra. Vavra két büntetőjére azonnal érkezik a felelet, McKenzie a palánk alól, 48-86.

34. perc: Egy-egy kosár itt is, ott is (a miénket Tanács jegyzi), majd Rubin hármasával 46-82. Kiütéses vereséggel debütál a padon Földi mester, de ez persze a legkevésbé az ő sara.

32. perc: Elértük és átléptük a harmincas határt, Simándi és Rubin is trojkát szerez. Közben az amerikai negyedik faultját követi el. Kiss Károly duplája után 44-77. Mészáros János szállhat be, Nebojsa Dukics fejére kerül törölköző.

Vége a harmadik negyednek.

30. perc: Tanács Ati két emberrel a nyakán eredményes, közben Simándi Árpád is lehetőséget kap. Ezúttal nincs akkora üdvrivalgás, mint az újszegedi sportcsarnokban, de ez aligha érdekli különösebben… 42-71-gyel kezdődik a negyedik negyed.

28. perc: Tanács Ati és Dukics középtávolija a helyén, 40-67, a hazai támadásokat könnyedén hatástalanítjuk. Rubin rossz hármasa után Molnár Miki szerez lasztit, Rubinnak föl zsákra, ez már parádé, négy az egyben vittük a kosárra! 40-69, ennek újabb idegenbeli győzelem lesz a vége!

26. perc: Időt kér Földi Sándor 63-37-nél. Előtte McKenzie szép centergóljával növelte pontjainak számát a Szeged. Csak Stepanovic tartja a lelket a Salgótarjánban, a horvát is veszélyes kintről, 40-63.

25. perc: 55-35, majd Drahos triplája a sarokból, 58-35-re vezetünk. Drahos pihenőt kap, Vida Máté a pályán. Janou Rubin közben begyűjtötte harmadik személyijét. Jól védekezünk, nem tudnak kosarat szerezni, Dukics azonban előbb támadólepattanót szed, majd behajít egy hármast is, 61-35. Már majdnem harminc az előny, ma nincs egy súlycsoportban a két együttes.

23. perc: Rubin lepördülés után szerezte a félidő első kosarát, majd Scepanovic felel, és ismét Rubinnak tapsolhatunk. Vavra ellen ítélnek sportszerűtlent, McKenzie-nek ütött oda. A második büntető jó, 29-53. Magabiztosak vagyunk, közel jár a csapat a harmadik sikerhez.

21. perc: Az első félidőben a szegediek 50, a hazaiak 24 százalékkal dobtak mezőnyből, a lepattanók terén is vezetünk 28-19-re (McKenzie 12-ig jutott). Pontszerzőink: Nyilas 11, McKenzie 9, Dukics 7/3, Rubin 6, Vida 6, Molnár M. 5/3, Tanács és Drahos 2-2.

Amennyire nem ment a játék a találkozó elején, annyira belelendült a 8. perctől a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A hazai gárda egyelőre a két amerikai kulcsjátékosa elveszítését nem tudta kiheverni, a Tisza-partiak magasan ellenfelük fölé nőnek, kontrollálják a meccset, érvényesítik akaratukat. Nincs, aki vállára venné a Salgótarjánt, de nem szabad kárhoztatni az együttest, hiszen valóban számtalan problémával küzdenek.
A vendégek remekül használják ki fizikális, magassági fölényüket, Vavráék gyakorlatilag nem jutnak pattanóhoz. Aleksandar Scepanovic próbálja befejezni akcióikat, egyelőre nem sok sikerrel, egyedül ma nagyon kevés az ő elfogadható teljesítménye. Földi Sándor hiába keveri a kártyákat, aligha talál nyerő lapot ezen az estén.

Nagyszünet.

20. perc: Scepanovic kettesének örülnek a drukkerek, de csak visszafogottan. Drahos gólpasszából Nyilas válaszol azonnal, 24-48. A félidő végén Kiss Károly kettő plusz egyével zárkóznak, de ez csak szépségtapasz, 48-27-es szegedi vezetéssel vonulnak pihenőre a felek. Ez több mint megnyugtató előny, egyelőre úgy tűnik, érvényesíti nagyobb tudását a Szedeák, a több sebből vérző Salgótarján csak hét-nyolc percig bírta.

19. perc: Húsz fölött még mindig, de leheletnyit zárkóznak Földiék, 22-43. McKenzie azonban újabb zsákkal és büntetővel növeli az előnyt, 22-46, hatalmas az előny. Scepanovic kettesének örülnek a drukkerek, de csak visszafogottan.

18. perc: Állva hagytuk a Tarjánt! Drahos passzából gyors indítást vált gólra Nyilas, majd Rubin szerez labdát és pontokat. Centerünk, Bryson McKenzie látványos bemutatóval kápráztatja el a helyi publikumot, zsákol, majd horogdobással eredményes. Újabb labdaszerzés, de Tanács eladja. Sebaj, 41-17 így is, a vendéglátók képtelenek betalálni, sorra szórják el a lasztikat. Molnár Miki és Dukics jön vissza Rubin és Tanács helyett.

16. perc: 33-17 közben az állás, nagyban segít, hogy McKenzie-nek nincs ellenfele a palánk alatt. Sorra szedi a védő- és támadólepattanókat. Nyilas büntetője után Drahos eredményes betörésből, majd Rubin közelről talál be, aztán McKenzie-nek teszi föl zsákra, így lépünk meg 16 ponttal. A hazaiak igen vékonyak centerben, érződik Hughes (és az irányító Jarvis) hiánya.

14. perc: 26-17-re megyünk, Tanács Ati ver be két büntetőt, előtte kapott a szemére Hartvichtól. Ez a tarjáni harmadik hibája. Meg kell hagyni, a bírói felfogás eddig nem kedvez nekünk. McKenzie például nem találja a ritmust. Vavra fájlalja közben a fejét egy ütközésnél, Földi mester pedig kikéri idejét.

12. perc: A lepattanót visszaszerezzük, Molnár Miki kintről, ez már beakad! Tíz közte, 22-12-re vezet a Szedeák!

11. perc: Vavra büntetőjével 19-12-re jönnek föl, majd Nyilas triplája szédül ki.

Vége az 1. negyednek.

10. perc: A játékrész végére összeszedte magát a vendéggárda, a mi időkérésünk eredményesnek bizonyult, nem úgy Földi Sándor tanácsai. 15-11-nél először mentünk néggyel. Tanács Ati hagy két ki büntetőt, majd Vida passzát Nyíl váltja gólra, 17-11. Sőt, egy rossz hazai akció után Nyilas újabb ziccerével 19-11 ide, ez a negyed záróakkordja.

8. perc: 10-9 az állás, még mindig a hazaiaknál az előny. Aztán Vida Máté szerzett két kosarat, s adott egy gólpasszt Nyilasnak, 13-11-re vesszük át a vezetést. Végre! Vida beállítása egyelőre jót tett, úgy tűnik.

7. perc: Minden dobásunk kimarad, ez sajnos a debreceni forma. Szerencsére a védekezésünk továbbra is jó, így a hazaiak sem szereztek újabb pontot. Kettős csere: Drahos és McKenzie le, helyettük érkezett Vida és Tanács.

5. perc: Nyilas hármasa rossz, majd Drahos faultol, ez a negyedik csapathibánk, Fodor Péter időt kér. A mester a fegyelmezettséget kéri számon. Még mindig 8-7 oda.

4. perc: 5-7 ide a 4. perc közepén, majd Scepanovic hármasával veszik át a vezetést 8-7-re. Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics, McKenzie összeállításban kezdtünk, az első kosarat ők szerezték, ezt követően most vezetnek újra.

18.40: Hír a hazaiak háza tájáról, hogy Földi Sándor mégis leül a kispadra. Mint elmondta, nem állapodott meg a klub vezetőivel, de ennek ellenére is igyekszik segíteni a nehéz helyzetben lévő nógrádiakon.

18.05: Ebben a pillanatban ért véget az U20-as mérkőzés. A Szedeák fiataljai 110-75-re nyertek a tarjániak ellen. Ez jó előjel a felnőttek csatája előtt. Szép volt, srácok!

A Salgótarján eddig nyolc meccséből nyolcat veszített. Az anyagi gondokkal küzdő csapattól a napokban távozott a két amerikai, az irányító Robert Jarvis és a center Gabriel Hughes is. Szájer József vezetőedzőt menesztették, a helyére kiszemelt Földi Sándorral egyelőre nem tudtak megállapodni.
A Szedeákban is hiányozni fog egy kulcsember: Kiss Zsolt orra Debrecenben tört el, egyelőre nem is futhat. Ezt a feladatot azonban nélküle is meg akarják oldani a társak. A Szeged győzni megy Salgótarjánba!

Várható kezdőcsapatok:
Salgótarján: Gál, Sebők, Scepanovic, Hartvich, Vavra
Szeged: Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics, McKenzie

A 9. forduló műsora:

Marso-Vagép Nyíregyháza KK – Atomerőmű SE 65-87

Konacranes-Salgótarjáni KSE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák péntek 19.00
Zalakerámia ZTE KK – Falco-Szova KC Szombathely szombat 18.00
Takarék Soproni KC – Szolnoki Olaj KK szombat 18.00
Pécsi VSK-Pannonpower – Factum Sport Debrecen szombat 18.00
Kaposvári KK – MJUS-Fortress Körmend szombat 19.00
T.O.M.-Controll Kecskeméti KSE – Albacomp vasárnap 18.00

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Kommentek

Hírzóna

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek a jövő évi foci Eb-n

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Egy meccsel közelebb az élvonalban maradáshoz a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Marko Boltics vezényletével aratott fontos győzelmet a Szedeák a TF Budapest ellen.

Tovább olvasom

Sport

Márton Anita kilencedik Sanghajban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi atléta idei legjobbjától több mint egy méterrel maradt el.

Tovább olvasom

Aktuál