Közélet

Kedden választják az MNB felügyelőbizottságát

Kedden választják az MNB felügyelőbizottságát

2010. november 15., hétfő
Kedden választják az MNB felügyelőbizottságát

Kedden választhatja meg az Országgyűlés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új felügyelőbizottságát (fb), és annak elnökének Járai Zsigmond, volt MNB elnököt, miután Kövér László, az Országgyűlés elnöke benyújtotta a határozati javaslatot.

Az MNB felügyelőbizottságának hat tagját a parlamenti pártok, köztük az elnököt a legerősebb parlamenti párt jelöli, a többi párt pedig egy-egy jelöltet delegál. A testületnek tagja a nemzetgazdasági miniszter képviselője, illetve a miniszter által delegált szakértő is, de őket nem választja meg a parlament. A felügyelőbizottság a jelenleg hatályos jegybanki törvény szerint a Magyar Nemzeti Bank belső gazdálkodását, tényleges működését ellenőrizheti, a felügyelő testület nem szólhat bele abba, hogy a Magyar Nemzeti Bank hogyan alakítja a monetáris politikát. (Forrás: InfoRádió)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.