Közélet

Jövőre 3,8 és 4,4 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Jövőre 3,8 és 4,4 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

2010. november 25., csütörtök
Jövőre 3,8 és 4,4 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Nagy Anna kormányszóvivő bejelentése szerint 4,4 százalékkal emelkedik azoknak a nyugdíja, akik nem az idén, hanem korábban mentek nyugdíjba – tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

Január 1-jétől 3,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – jelentette be a kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Nagy Anna

közölte: az emelés vonatkozik a normál öregségi nyugdíjakra, az özvegyi nyugdíjakra, az árvaellátásra, valamint a baleseti járadékra. Mindez 2 millió 650 ezer nyugdíjast érint. A 3,8 százalékon felül azok a nyugdíjasok, akik nem az idén mentek nyugdíjba, hanem még előtte, 0,6 százalékos pluszemelésben is részesülnek majd – ismertette a kormányszóvivő. Nagy Anna példaként kifejtette: a 84 ezer forintos átlagnyugdíj esetén a 4,4 százalékos növekedés havi plusz 3700 forintot jelent. A legkisebb öregségi nyugdíjnál pedig, ami jelenleg 28 500 forint, az emelés havi 1254 forint többletet jelent. Arra a felvetésre, hogy az adóváltozások miatt azoknak a közszférában dolgozóknak, akiknek nincs gyermekük, alacsonyabb lehet a nettó bérük, a szóvivő közölte: az a konstrukció működhetne, hogy a gyermektelenek – akiknél előfordulhat az, hogy néhány ezer forinttal kevesebb a nettó bérük – extra kiegészítésben részesülnének azért, hogy senki ne keressen kevesebbet, mint amennyit például az idén. A versenyszférában pedig meg kell emelni a minimálbért – tette hozzá. (

Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.