Sport

Kosárlabda: Janou Rubin marad a Szedeákban

Kosárlabda: Janou Rubin marad a Szedeákban

2010. november 11., csütörtök
Kosárlabda: Janou Rubin marad a Szedeákban

Janou Rubin előzetes, 40 napos szerződésének a bajnokság végéig történő meghosszabbítását jelentették be az Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a Bajor Sörözőben. Az eseményen a hétvégi Körmend elleni bajnoki mérkőzésről is szó esett.

A helyszínválasztás nem volt véletlen: a Bajor Söröző is csatlakozott a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák egyre népesebb támogatói köréhez. A sajtótájékoztatón az amerikai játékos elmondta, nagyon jól érzi magát városunkban. Székesfehérvárral összehasonlítva (nyáron ott kezdte magyarországi pályafutását) jobban tetszik neki a csongrádi megyeszékhely, barátságosabbnak, élhetőbbnek tartja. A magyar bajnokságot igen erősnek látja, a Szedeákot pedig jó csapatnak.

Janou Rubin

reálisnak érzi az együttes legjobb nyolc közé kerülését - ez mindenestre kemény munka lesz, s kis szerencse is kell majd hozzá. A sportoló egyébként eddig a City Hotel vendégszeretetét élvezte, a klub most lakást bérel neki. Szerződése pedig a bajnokság végéig szól.

Fodor Péter

vezetőedző elárulta: komplett, kiváló kosarast ismert meg Rubinban, aki edzettségi szintjének növekedésével meghatározó játékos lehet. Mint mondta, nehezen indult a bajnokság, nagyon erős ellenfelekkel kellett az elején megmérkőzni. A Kaposvár ellen lett volna esély győzni, de az elmúlt fordulóban a tavalyi bajnokot verő somogyiak egyre erősebbek, így az ottani vereséget sem kell szégyellni. A Pécs elleni sikerből kell táplálkozni - vélekedett -, illetve a Paks, a Kecskemét és a Szolnok elleni helytállásból. A Debrecen, a Nyíregyháza, a Salgótarján és a Falco gárdáját érzése szerint jó esélyük lesz legyőzni a szegedieknek.

Bonifert Domonkos

ügyvezető arról beszélt, szervezésileg még bele kell rázódni az A csoportba. Szakmai szempontból kiemelte, hogy figyelembe kell venni a magyar játékosok edzésmennyiségét. A rutinos hazai kosarasok többsége Szegeden napi egyet edz egyéb teendői, családi elfoglaltságai miatt, így nyilván hátrányban vannak a riválisok játékosaival szemben. A külföldiekkel más a helyzet, ők profibb teljesítményre képesek. A Szedeákban helye lenne még egy meghatározó hazai kosarasnak, de ez természetesen az anyagiak függvénye - így az ügyvezető. A Körmend elleni vasárnapi mérkőzés kapcsán

Fodor Péter

elmondta, a bajnoki címet kitűző vasiak erős igazolásokkal -

Moore, Bell, Davis

- igyekeznek a cél felé. Hazai pályán jó meccsre számít a szakvezető, a Szedeák igyekezni fog megnehezíteni az esélyesebb vendég dolgát. Végezetül megtudtuk, Janou egyre jobban beszél magyarul: "Hova mész? Mit csinálsz? Jó reggelt! Kész..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.