Sport

Futsal: fantasztikus UTC-győzelem a rangadón + FOTÓK

Futsal: fantasztikus UTC-győzelem a rangadón + FOTÓK

2010. november 8., hétfő
Futsal: fantasztikus UTC-győzelem a rangadón + FOTÓK
Izgalmas, fordulatos mérkőzésen megnyerte a futsal NB II. Keleti csoportjának rangadóját az Ujszegedi TC együttese a Gödöllő ellen. Az újszegedi csapat továbbra is tartja második helyét a tabellán. A futsal NB II. Keleti csoportjában rangadót játszottak: a második helyen álló Ujszegedi TC együttese a pontveszteség nélküli listavezető Gödöllőt fogadta. A vendégek negyedórát késtek, ennek ellenére nem mondható, hogy fásultan kezdték a játékot. Gyors egymásutánban két gólt szereztek. A szegediek nagy akarattal küzdöttek, de a Gödöllő gördülékenyebb játékot mutatott be. Végül Hegyesinek sikerült szépíteni, de azonnal jött a vendég válasz. Hamarosan ismét a szegedi csapatkapitány volt eredményes, ekkor azonban Szente bizonytalanította el a szép számú szegedi szurkolósereget. A szünet előtt nem sokkal Hegyesi már a harmadik gólját szerezte, amivel felzárkózott az UTC. A félidő végén agresszíven letámadott a hazai együttes, ami többször megzavarta a gödöllői védelmet. Vélhetően Brinszky Adrián, az UTC vezetőedzője már ekkor sejtette, hogy ez a taktika beválhat. A pihenő után továbbra is folytatta a letámadást a Szeged, már az ellenfél kapuja előtt próbáltak Batikék labdát szerezni. A fárasztó, ám hatásos taktika célra vezető volt, Tóth Attila két góljával fordított az UTC. Ezek után a Gödöllő rohant az eredmény után, a szegediek ezt okosan kihasználták, kissé visszahúzódtak és kontrákra játszottak. A gyors támadások eredménnyel jártak, és néhány perccel a találkozó vége előtt már 9-6-ra vezetett a hazai gárda. A Gödöllő mindent egy lapra tett fel, a kapus helyett mezőnyjátékost hoztak be, létszámfölényük két gól eredményezett, de egyenlítésre már nem volt idejük. A Brinszky-alakulat sajnos nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőséget, hogy a hálóőr nélkül játszó vendégekkel szemben tovább növelje előnyét, de erre végül már nem is volt szükség. Az UTC győzelmével két pontra megközelítette a tabellán továbbra is élen álló Gödöllőt. Az újszegedi gárda legközelebb csak november 26-án játszik, amikor a jelenleg 5. helyen álló Monorhoz látogat vendégszereplésre. A Keleti csoport másik szegedi futsalteamje a forduló pénteki mérkőzésén 4-1-re kikapott a Kartaltól, legközelebb, november 15-én a Soroksár ellen lesz alkalmuk javítani.

A férfi futsal NB II. Keleti csoportja 6. fordulójában:

Ujszegedi TC – Gödöllő Bikák 9-8 (3-4). Szeged, Csonka-szakközépiskola, 200 néző. Vezette: Kovács, Hegyesi Orosz. Ujszegedi TC: Tombácz – Hegyesi, Tóth A., Simon, Batik. Csere: Béry (k), Pataki, Szabó, Bitó, Daróczi. Vezetőedző: Brinszky Adrián. Gödöllő: Hegedűs – Jenei, Nagy, Szente, Vidák. Csere: Vidák, Baranyai, Kovacsics, Riscutia, Schrancz, Száraz, Tóth S. Vezetőedző: Baranyai Pál. Góllövők: Hegyesi (10', 15', 19', 37'), Tóth A. (22', 23', 27'), Bitó (24'), Pataki (36'), illetve Nagy (3'), Schrancz (5', 29', 38'), Szente (16', 25'), Kovacsics (13'), Baranyi (39'). Sárga lap: Szente, Schranz.

További eredmények:

Szentesi VSK – MVFC Berettyóújfalu II. 4-6 Soroksári TE – Monori SE 11-8 A forduló Borsod Volán Szabadidőközpont – Salgótarjáni VSC mérkőzését elhalasztották.Pénteken játszották: Kartali Futsal SE – SZTE EHÖK SE 4-1

A férfi futsal NB II Keleti csoport élmezőnye:

1. Gödöllő Bikák 6 5 – 1 54-18 15 2. Ujszegedi TC 6 4 1 1 47-31 13 3. Soroksár 5 3 1 1 35-32 9 … 9. SZTE EHÖK SE 5 2 – 3 17-24 6

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.