Sport

Ezúttal nagyot harapott az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli

Ezúttal nagyot harapott az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli

2010. november 15., hétfő
Ezúttal nagyot harapott az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli

Eddigi legerősebb ellenfelét fogadta az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli csapata a Hódtói Sportcsarnokban szombat este. Elek András tanítványai a sok nagyarányú győzelem után a harmadik helyezett Óbudai Kaszások ellen most azt is megmutatták, hogy foggal-körömmel is tudnak küzdeni a győzelemért, így megszületett a nyolcadik siker is.

Az első négy percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor 6-6 volt az eredmény. Látszott, hogy az eddigi legerősebb ellenfél látogatott az EnterNet Kosársuli otthonába. Ekkor néhány perces rövidzárlat következett és kissé elmentek a Kaszások, de

Mócsai

tartotta a lelket a hazaiakban. A kék-sárgák a Nagykálló elleni összecsapás óta először zárták hátrányban az első periódust.

Kukla

és

Szilágyi

kosarainak köszönhetően azonban két perc alatt sikerült megfordítani az eredményt, majd

Vas

is felébredt, és szórt egy trojkát. Mindkét csapat játékán látszott, hogy nagy tétje van a találkozónak, nem tudtak elszakadni egymástól. Ekkor azonban jött a varázslat:

Elek András

tanítványai összekapták magukat, és a félidő végére átvették az irányítást. 50-45-ös állásnál kezdődött a harmadik negyed. A Kaszások távoli dobásaiknak köszönhetően jól tartották magukat, de

Dani

hármasa és Mócsai duplája után már majdnem tíz volt közte, Utasiék javára. A negyed végén az első félidőben brillírozó Szilágyi váltotta a kissé enerváltan pattogtató Vas Pétert. A mérkőzés képe nem változott, így az utolsó tíz perc előtt is Kosársuli vezetésnek örülhetett a szurkolótábor. Harcos játékot hozott az utolsó negyed, amelyre már Vas is fel-felébredezett, aki 75-72-nél végre a hárompontos vonal mögül is betalált, és úgy tűnt elkapta a fonalat hiszen szórt egy távoli kettest is, majd Kukla csatlakozott hozzá, és újra kilencre duzzadt a különbség. Ezután már nem történt meglepetés, a

Czibere

nélkül felálló EnterNet Vásárhelyi Kosársuli megszerezte nyolcadik győzelmét. Egy lépéssel közelebb került az alapszakasz megnyerése.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 8. fordulójában:

EnterNet Vásárhelyi KS – Óbudai Kaszások 95-84 (21-27, 29-18, 19-19, 26-20).

Hódmezővásárhely 600 néző - vezette: Kiss, Vétek, Varga

Kosársuli:

DANI 20/6, UTASI 8, MÓCSAI 15, VAS 19/3, BABUT 13

Csere:

Szilágyi 5, Böszörményi 2, KUKLA 13

Edző:

Elek András

Segédedző:

Kis Sándor Elek András:

Egy nagyon jó csapat ellen sikerült győznünk. Azt azonban nagyon sajnálom, hogy rengeteg hárompontost kaptunk annak ellenére, hogy tudtuk, mit akarnak csinálni. A nagyobb sikerekhez ez lehet, hogy kevés lesz. Köszönjük a buzdítást a népes közönségünknek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.