Egyház

Elnök-püspököt választanak az evangélikusok

Elnök-püspököt választanak az evangélikusok

2010. november 24., szerda
Elnök-püspököt választanak az evangélikusok

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2010. október 2-án tartott zsinati ülésén Ittzés János elnök-püspök, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke bejelentette, hogy 2011 júniusában aktuálissá váló nyugdíjazása okán a 2010. november 26-án tartandó zsinati ülésszakon lemond elnök-püspöki címéről.

Ezen a zsinaton tehát az evangélikus egyház törvényhozó testülete a beérkezett ajánlások figyelembe vételével megválasztja a Magyarországi Evangélikus Egyház új elnök-püspökét. Ittzés János püspököt 2000. szeptember 23-án a győri Öregtemplomban iktatták püspöki tisztébe, és 2006. március 1-je óta tölti be az elnök-püspöki tisztséget. A választás időpontja: 2010. november 26-án, péntek délelőtt a zsinat 10.10 perckor kezdődő ülésszakán kezdetét veszi az elnök-püspök választás. 17 órakor kerül sor a megválasztott elnök-püspök ünnepi istentisztelet keretében történő ünnepélyes beiktatására. Igét hirdet

Korányi András

, a zsinat lelkészi elnöke. A választás helyszíne a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium díszterme (1071 Budapest, Városligeti fasor 17–21.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.