Sport

Eladná az angol tulajdonos a Fradit?

Eladná az angol tulajdonos a Fradit?

2010. november 9., kedd
Eladná az angol tulajdonos a Fradit?

Kevin McCabe, brit üzletember, aki három évvel ezelőtt megmentette a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t a közelgő pénzügyi összeomlástól, és vezető csapattá építette ki azt, ma bejelentette, hogy üzleti partnert keres, aki segítséget nyújtana a Ferencváros Labdarúgó Zrt. fejlesztésének következő szakaszában – olvasható az FTC 1899 Klub weboldalán.

McCabe

kijelentette, hogy olyan megoldást sem utasít el, amelyben értékesíti a Ferencváros Labdarúgó Zrt. összes részvényét, amennyiben egy hozzá hasonló gondolkodású befektetőt talál, akit megfelelőnek és méltónak tart a Ferencváros Labdarúgó Zrt. történelméhez és örökségéhez. Amióta McCabe megvásárolta a Fradit, kiemelkedő szerepet játszott a Ferencváros Labdarúgó Zrt. átalakításában és átszervezésében, figyelme az üzlet sportoldalára irányult, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás vonatkozásában, elérve a csapat NB1-be való visszakerülését. A Fradi most már határozottan megszilárdította helyzetét a magyar futball élvonalában és ebben a szezonban lehetősége van, hogy a 2011-es évben az európai mezőnybe kerüljön a csapat. A fő fejlesztési tervek - a IX. kerület legforgalmasabb csomópontjában, amelyek magukba foglalják a Ferencváros Labdarúgó Zrt. új stadionjának megépítését - átütemezése vált szükségessé az európai gazdasági válság miatt, amely különösen hatással volt a pénzintézetekre és az ingatlan szektorra. Az előzetes tervezési szerződés megkötése megtörtént, és így a projekt fennakadás nélkül folytatódhat, amint a bankok képesek lesznek hitelt nyújtani jól felépített ingatlan projektekhez. McCabe emlékeztetett mindenkit, hogy amikor 2007-ben átvette a Ferencváros Labdarúgó Zrt. irányítását, azzal a szándékkal tette, hogy "visszaadja a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t Magyarországnak", de sajnálatos módon, 2009 és 2010 években a lehetséges magyar befektetőkkel lefolytatott tárgyalásokat és prezentációkat követően sem született részükről ajánlat. McCabe a fentiek alapján egy olyan új, akár nemzetközi partnert keres, aki vele együtt közös tulajdonosává válna a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-nek, és azután közösen irányítanák a futball üzletet vagy a másik lehetséges megoldás, hogy McCabe eladná a teljes érdekeltségét egy olyan befektetőnek, akit megfelelőnek és méltónak tart a Ferencváros Labdarúgó Zrt. történelméhez és örökségéhez, aki vállalni tudja a felelősséget a Ferencváros Labdarúgó Zrt. szükségleteivel és az illetékes hatóságok rendelkezéseivel összhangban. McCabe azt állítja: "Habár sajnálattal teszem, de elérkezett az idő, hogy értékesítsem érdekeltségemet a Fradiban - részben vagy egészben - és remélem, hogy valaki, aki vagy magyar vagy erős magyar gyökerekkel rendelkezik, fellép és felelősséget vállal a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. irányításában." (Forrás:

ftc.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.