Egy fa élete – Művészettel a környezetvédelemért

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

2010 őszén az Oriflame Magyarország Budapesten, Miskolcon, Győrben, Szegeden és Pécsett faültetéssel támogat oktatási intézményeket, hogy a tanulók és pedagógusok számára élhetőbb, egészségesebb környezetet teremtsen.

A szegedi Táltos Iskola látta ma vendégül az „Egy fa élete” című országos környezettudatos
rendezvénysorozatot. Az eseményen a program nagykövetei, Karafiáth Orsolya és
Tamás Zsuzsa kortárs művészek beszélgettek a kis nebulókkal a környezet és a fák megóvásának fontosságáról.
Játékos kérdésekkel próbálták formálni a kisiskolások szemléletét a környezettudatos életmódra, a körülöttünk lévő természet értékeinek megvédésére. A rögtönzött vetélkedő végén a gyerekek a művészekkel közösen, az iskola udvarára ültettek el egy fát.
„Mit jelent egy fa élete? – erre a kérdése keresi a választ a művészeti pályázat” – mondta el Karafiáth Orsolya költő. „Általános és középiskolások rajzait és irodalmi alkotásait várjuk egészen 2011. március 1-ig.”
Az eseménysorozat és a pályázat kiindulópontja az, hogy Egyesült Nemzetek Szervezete 2011-et az Erdők Nemzetközi Évévé nyilvánította, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az erdők védelemére és a fenntartható fejlődés megteremtésének fontosságára. A környezettudatos gondolkodás művészetekkel való kifejezése és népszerűsítése az országos irodalmi- és rajzpályázat legfontosabb célkitűzése.
„A három korcsoport nyerteseit értékes könyvutalványokkal és Oriflame ajándékcsomagokkal díjazzuk” – emelte ki korábban az esemény kapcsán Zuzana Machovà, a kozmetikai cég magyarországi leányvállalatának igazgatója. „A legjobb irodalmi alkotásokat és rajzokat újrahasznosított papírból készült kiadványban teszünk majd közzé, hogy minél több helyre eljusson üzenetünk, hogy a fák és a természet megóvása mindannyiunk közös ügye. Egy fa életének megmentése, egy fa ültetése egy-egy lépés az élhető és fenntartható jövő felé.”

A pályázatról további részletek itt olvashatók.

no images were found

Előző sztori

Várni kell még az NFÜ-s pénzre Mars tér ügyben

Következő sztori

Szerda: Ki nyer ma – operaversenyt?