Közélet

Megállapodás az EDF DÉMÁSZ és a Katasztrófavédelem között

Megállapodás az EDF DÉMÁSZ és a Katasztrófavédelem között

2010. november 12., péntek
Megállapodás az EDF DÉMÁSZ és a Katasztrófavédelem között

Az EDF DÉMÁSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság aláírta együttműködési megállapodását a katasztrófák elleni védekezés irányításáról.

Az EDF DÉMÁSZ Csoport az élet- és vagyonmentés, a lakosság biztonságának növelése, valamint a katasztrófa-, rendkívüli helyzetek elhárítása érdekében kiemelt figyelmet fordít az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és annak megyei szervezeteivel való együttműködésére. A közreműködő szervezetek az együttműködés kiterjesztése és a hatékonyság növelése érdekében kölcsönös megállapodást írtak alá november 11-én. A megállapodás értelmében a közreműködő felek olyan adatbankot hoznak létre, amelynek segítségével a rendelkezésre álló eszközök, valamint a speciális járművek a lehető leghatékonyabb módon kerülnek felhasználásra a katasztrófahelyzetek során, továbbá az egymás számára felhasználható tapasztalatokat, információkat, elért eredményeket, adatbázisokat a szolgáltatás biztonságának növeléséhez kölcsönösen hozzáférhetővé teszik. A katasztrófavédelem és az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. vállalják, hogy a tűzesetek, katasztrófák, műszaki mentési feladatok - amennyiben érintik a szolgáltatást –, valamint rendkívüli üzemzavarok felszámolása során a tevékenységüket összehangolják, továbbá a gyakorlati megvalósítás érdekében megerősítik a kapcsolattartás különböző formáit. A sikeres együttműködés további erősítése céljából a szakmai csoportok a hivatásos katasztrófavédelmi szervek koordinálásával évente közös gyakorlatokon fejlesztik a védekezéssel és kárelhárítással kapcsolatos gyakorlati feladatokat. Az EDF DÉMÁSZ felelős nagyvállalatként a legmegfelelőbb eszközökkel kíván tenni a katasztrófavédelemben dolgozók munkájának megsegítéséért, ezért októberben 70 ezer védőmaszkkal segítette az iszap-katasztrófa helyszínén dolgozókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.