Bulvár

Csempész és határsértők a határrendészek hálójában

Csempész és határsértők a határrendészek hálójában

2010. november 15., hétfő
Csempész és határsértők a határrendészek hálójában

24 határsértőt és 1 embercsempészt fogtak a szegedi határrendészek az elmúlt hétvége folyamán – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az illegális határátlépők 7 csoportban lépték át az államhatárt a röszkei zöldhatárban pénteken éjszaka, szombaton, vasárnap, illetve ma hajnalban. Összesen 5 koszovói - akik közül az egyik szerb fényképcserés személyi igazolvánnyal igazolta magát -, 11 afgán, 4 albán, 2 palesztin és 2 szerb állampolgár a jobb élet reményében indult el hazájából, akiknek az útját embercsempészek egyengették egészen a magyar államhatárig, ahol aztán önállóan léptek az ismeretlenbe. A 7 csoport közül kivételt képez a 4 albán és 1 szerb határsértő, akiket egy szlovák embercsempész autójában igazoltattak a határrendészek Szeged - Szöreg belterületén. A szlovák férfi tiszaszigeti zöldhatárban vette fel kuncsaftjait, akiket Szlovákián keresztül Nyugat-Európába akart csempészni. Vele szemben embercsempészet bűntett, míg a hamisított okmányt átadó koszovói férfivel szemben közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a többi 23 illegális hatásértő ügyét pedig idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.