Egyetem

Átalakulás előtt a felsőoktatás

Átalakulás előtt a felsőoktatás

2010. november 6., szombat
Átalakulás előtt a felsőoktatás

Korrigálni kell a jelenlegi felsőoktatási törvényt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkársága szerint, amely ezért új felsőoktatási törvényt dolgoz ki. A vitaanyagból kiderül, hogy ezt részben úgy oldanák meg, hogy visszahoznák a 2006 előtt működő, hagyományos egyetemi-főiskolai rendszer több elemét - írja az origo.

A felvételit két emelt szintű érettségihez kötnék, jócskán megemelnék a minimum ponthatárokat. Növelnék az állam befolyását az egyetemi pénzügyekre, miközben a hallgatói önkormányzatok hatalma csökkenne, az egyházi iskolák viszont jól járnának. A KDNP-s Hoffmann Rózsa oktatási államtitkársága az előző nyolc év felsőoktatási politikáját - amelyet főként Magyar Bálint korábbi oktatási miniszter alakított - úgy értékeli, hogy "a felsőoktatás jelentős torzulásokat szenvedett el az előző két kormányzati ciklus alatt", ezért "a korrekció nem tűr halasztást". Ezért felül akarják vizsgálni a felsőoktatási intézmények működését, finanszírozását, és át akarják alakítani a képzési szerkezetet, különösen a pedagógusképzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.