Sport

Kerekesszékes asztalitenisz-verseny szombaton

Kerekesszékes asztalitenisz-verseny szombaton

2010. november 25., csütörtök
Kerekesszékes asztalitenisz-verseny szombaton

November 27-én, szombaton kerekesszékes asztalitenisz versenyre kerül sor 10 órától a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjában az ATSK Szeged SE mozgássérültekkel foglalkozó szakosztályának szervezésében.

"Az ATSK 1997-ben alakult, tevékenységi köre az utánpótlás-nevelés, a diák és szabadidősport, valamint a versenysport mellett mozgássérültek sporttevékenységével is foglalkozik" - tudtuk meg

Szabó Brigitta

gyógytestnevelőtől. "A sportegyesület 2002 óta tagja a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének, 2008-ban pedig a Fogyatékkal Élők Csongrád Megyei SE-vel együttműködve megvalósult a fogyatékkal élők asztalitenisz oktatása, melyben 6 kerekesszékes és 10 siket gyermek vett részt. A klub kerekesszékes játékosai a program óta rendszeresen űzik az asztalitenisz sportágat, és már többen igazolt versenyzőként is indulnak országos versenyeken" - tette hozzá a mozgássérült sportolók edzője. Szegeden 2001-ben került sor utoljára utoljára fogyatékkal élő versenyzők számára kiírt országos bajnokság megrendezésre. A szervezők kezdeményezésükkel szeretnék újra fellendíteni az érdeklődést a mozgásukban korlátozott sportemberek számára létrehozott sportágat, illetve lehetőséget biztosítani, hogy minél több kerekesszékes játékos mérhesse össze tudását. A versenyen - mely egy 8-10 fős házi jellegű versenynek indult, de mostanra már huszonhárman neveztek - hazai, szerb és román versenyzők vesznek részt. A kerekesszékes játékosok öt kategóriában, egyéni és páros versenyszámokban, valamint open rendszerben mérik össze tudásukat. A szervezők nem titkolt célja rendezvényükkel a sportág népszerűsítése, a fogyatékkal élő emberek sportolásának segítése, valamint a fogyatékkal élők aktív tevékenységének támogatása. A rendezvény Szeged Város Önkormányzata, valamint az SZTE Sportközpont támogatásával valósulhatott meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.