Bulvár

Ásót ragadtak a WWF-aktivisták

Ásót ragadtak a WWF-aktivisták

2010. november 19., péntek
Ásót ragadtak a WWF-aktivisták

Jó hangulatban telt, és sikerrel zárult a WWF Magyarország és a Magyar Cetelem Bank közös faültető akciója Szegeden.Az esemény keretében a WWF Magyarország és a pénzintézet a helyi érdeklődők aktív részvételével 45 őshonos fát ültetett el Szeged két pontján.

A Cetelem munkatársai, a WWF aktivistái és a környékbeliek egyaránt lapátot ragadtak, és lelkesen láttak munkához. A résztvevő gyerekek különösen élvezték a szabadtéri programot, és kivették részüket a munkából. Miután a facsemeték helyükre kerültek, a szorgos „kertészek” kellemes hangulatú reggeli keretében pihenték ki az ültetés fáradalmait. Megdöbbentő, de igaz a tény, hogy egy fa egy év alatt annyi szén-dioxidot köt meg, amennyit egy autó 14.000 kilométer megtétele során termel. Ez az apró adat is tanúsítja, hogy a fák és különösen az erdők védelme miért hangsúlyozottan fontos feladat.

A WWF Magyarország hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít többek között arra, hogy megismertesse, és elterjessze hazánkban a természetközeli, kíméletes erődgazdálkodás módszereit. Az erdőállomány védelme mellett hasonlóan fontosnak tartja azt is, hogy a városi emberek közvetlen környezetét zöldebbé, ezáltal kellemesebbé, élhetőbbé tegye. Ez utóbbi cél, megvalósításában vált partnerévé a Magyar Cetelem Bank. A pénzintézet 2010. április 1-től minden Cetelem hitelkártyával végzett vásárlási tranzakció után 10 forinttal járul hozzá a WWF-fel közös városzöldítési akciókhoz. A bank ügyfeleinek mindez semmibe sem kerül, mégis minden egyes hitelkártyás vásárlásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy zöldebbé tegyék a városi környezetet. Az eddig megrendezett sikeres budapesti illetve szegedi akció után Debrecenben lesz a következő, hasonló esemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.