Sport

A kormány 10 milliárdot ad a DVSC-stadionra

A kormány 10 milliárdot ad a DVSC-stadionra

2010. november 8., hétfő
A kormány 10 milliárdot ad a DVSC-stadionra

2012-re megszűnhet a debreceni futballisták vándorlása, nemzetközi meccseiket az UEFA-előírásoknak megfelelő stadionban játszhatják majd, hiszen ahogy a klub hivatalos honlapja írja, múlt vasárnapi kormányülésen eldőlt: két részletben, két év alatt tízmilliárd forintot kap a kormánytól Debrecen a felépítendő új futballstadionra – olvasható az Indexen.

A kormány úgy döntött,

Orbán Viktor

miniszterelnök személyes ígéretének megfelelően megszünteti azt a méltatlan helyzetet, hogy Magyarország egyik legjobb futballcsapata nem tud a saját szurkolói előtt, Debrecenben játszani Európa élcsapataival. Az állam és a debreceni önkormányzat létrehoz egy közös projektcéget a stadion felépítésére, az épületet a debreceni önkormányzat fogja üzemeltetni. A stadion húszezres lesz, a régi Nagyerdei helyén épül fel, és meg is találták azt a holland létesítményt, amelynek mintájára épül. Az Utrecht és a Twente stadionja egyaránt 24 ezres, kis módosítással hasonló épülhet Debrecenben. A létesítményben nemzetközi meccseket is lehet majd rendezni, így megszűnhet a csapat vándorlása. „Biztosítani szeretném önöket arról, hogy a nemzetközi szabályoknak mindenben megfelelő létesítményt avathatunk rövidesen, ahol még sok örömet okozhatnak, sok felemelő pillanattal ajándékozhatják meg magukat a debreceniek és az egész közösséget, egész Magyarországot” – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a helyi tévének. A Bajnokok Ligájában valamint az Európa Ligában a DVSC volt az egyetlen, amelyik nem játszhatott hazai pályán, két év alatt három stadionban – Puskás, Újpest, Nyíregyháza - fordult meg a magyar bajnok. Viszonyításképpen: az évek óta tervezett FTC-stadion nagyságrendileg ötmilliárd forintból épülne meg. A Debrecen átlagnézőszáma az egyik legmagasabb az NB I.-ben, négyezer körüli, a mostani stadion 9640 fős. A hétvégi meccsen a DVSC 3000 néző előtt verte 4-0-ra a Szolnokot. (Forrás:

Index

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.