Egyetem

125 éves a Kőrösy-iskola

125 éves a Kőrösy-iskola

2010. november 25., csütörtök
125 éves a Kőrösy-iskola

Szeged egyik legrégebbi oktatási intézménye, a Gazdasági Középiskola Kőrösy József Tagintézménye ezen a héten sokszínű programsorozattal ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. Ma délután kiállítást nyitnak az iskolában, holnap pedig nagyszabású gálát rendeznek az IH Rendezvényközpontban.

A Kőrösy-hét hosszú évek óta színesíti az iskola novemberi hétköznapjait. A programok minden évben lehetőséget adnak arra, hogy másképp, más hangulatban, külső vendégek szemszögéből mutassák meg a tanulóknak mindazt, amit a gazdaságról, kultúráról, egészségről tudniuk érdemes. A diákok a tanári munkaközösségek által szervezett hagyományos délutáni tantárgyi versenyeken mérik össze erejüket. A jubileumi rendezvénysorozat egyik kiemelt eseménye az a kiállítás, amely immár huszadik alkalommal mutatja be szegedi kortárs képzőművészek alkotásait. A november 25-én, csütörtökön 17 órakor nyíló tárlaton a magyar kultúra napján az iskolában eddig kiállító művészek munkáiból tekinthetnek meg válogatást. A november 26-i „Kőrösy-nap” délelőttjén meghívott vendégekkel, iskolai és külső helyszíneken zajlanak programok, előadások. Az ünnepségsorozatot a november 26-án 15 órakor az IH Rendezvényközpontban kezdődő jubileumi díszelőadás, az iskola volt és jelenlegi tehetséges tanárainak, diákjainak ünnepi műsoros estje zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.