Közélet

Vörösiszap: figyelik a zagytározókat

Vörösiszap: figyelik a zagytározókat

2010. október 17., vasárnap
Vörösiszap: figyelik a zagytározókat

A zagytározó átnedvesedett északi töltésfala miatt történhetett az Ajka melletti iszapkatasztrófa a Károly Róbert Főiskola szakértői szerint - írja az InfoRádó.

Minderről

Bíró Tibor

dékán azután beszélt, hogy a főiskolán elemezték a hőkamerákkal és lézerekkel repülőgépről készített felvételeket. Valószínűleg azért szakadt be az ajkai vörösiszap-tároló gátja, mert az északi töltésfal átnedvesedett és megsüllyedt - mondta Bíró Tibor, a Károly Róbert Főiskola (KRF) dékánja. A gyöngyösi intézmény szakértői újabb felmérő repüléseket hajtottak végre a másik két hazai, almásfüzitői és mosonmagyaróvári timföldgyárak mellett található zagytározók felett - írja a Heol.hu. A dékán elmondta: erre elővigyázatosságból volt szükség. Rögzítették a két tározó töltéseinek jelenlegi állapotát, így egy újabb felmérés esetén már az egészen kis elmozdulások is láthatóvá válnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.