Gazdaság

Védené az állam a bajba jutott hiteleseket

Védené az állam a bajba jutott hiteleseket

2010. október 30., szombat
Védené az állam a bajba jutott hiteleseket

A devizahiteleseket mentő törvény múlt heti elfogadása utáni következő lépés a nemzeti eszközkezelő társaság létrehozása, amelyre a nemzetgazdasági tárca dolgozott ki törvényjavaslatot. Ez célzott és a szükségletekhez igazodó állami védőernyőt biztosít annak érdekében, hogy a bajbajutottak ne veszítsék el a fedelet a fejük fölül - írja az mno.hu.

Célegyenesbe fordult a lakásukra felvett hitelek részleteit hosszabb ideje törleszteni képtelen adósok megmentésére irányuló nemzeti eszközkezelő társaság (NET) létrehozása. A Magyar Nemzet úgy tudja, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egy olyan társaság felállításával számol, amelynek célja a kilakoltatás szélén álló, illetve a már végrehajtási szakaszba jutott adósok megmentése, hogy ne veszítsék el a fedelet a fejük fölül. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) legfrissebb adatai szerint ezzel a veszéllyel az adósoknak kisebb hányada szembesül, az állami segítség erre a körre kell hogy fókuszáljon. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.