Közélet

Útrekonstrukciós program rohamtempóban + FOTÓK

Útrekonstrukciós program rohamtempóban + FOTÓK

2010. október 12., kedd
Útrekonstrukciós program rohamtempóban + FOTÓK

Megújulnak Szeged kisebb utcái is

Szeged belterületi útjai igencsak sok kívánnivalót hagynak maguk után. A nemzetközi átmenőforgalomtól mentes, városi kezelésben lévő kis utcácskák állapota az évek hosszú során jelentősen leromlott. Ennek az állapotnak a megszüntetése vezérelhette a város vezetését, hogy közbeszerzési eljárás keretében kiválasztva a kivitelezőt folytassa a szegedi útrekonstrukciós programot. A szerződés szeptember 20-i aláírását követően valószínűleg el is indultak a budapesti székhelyű COLAS Út Zrt. munkagépei, hogy a kijelölt útszakaszok, utcák megújulva, megszépülve nézhessenek a tél elé. Minden bizonnyal gondos felmérés előzte meg a javításra szoruló területek kiválasztását. Szükség is volt erre, mivel a sok-sok szegedi utca közül ki kellett jelölni azt a néhányat, melyre a közel 350 millió forintnyi összeget rá fogják költeni. És az idő is szorítja a kivitelezőt, hiszen a munkálatokkal még a tél beállta előtt – a szerződésben rögzítve – november 25-re kell elkészülnie, ami bizony feszített tempót diktál az útfelújítók számára. Térképmellékletünkben bejelöltük mindazokat az útszakaszokat, ahol az elkövetkezendő másfél hónapban felbontásokkal, lezárásokkal, terelésekkel találkozhatnak az ott élők, akiknek minden bizonnyal megéri a kis kellemetlenség, hiszen új aszfaltszőnyeget, szintbe hozott csatornafedlapokat és vízelvezető rácsokat, megújított útpadkákat fognak kapni. Természetesen nem feladatunk kételkedni abban, hogy a kijelölt utcákat határidőre át tudják adni, mivel a szerződésben rögzített napi 3,3 millió forintnyi kötbér is gyors és pontos munkára serkenti a COLAS Út Zrt. valamennyi dolgozóját. Tartósnak is kell lennie az új utaknak, mert 3 évig vállaltak teljeskörű jótállást a felújított utcákra.

Mely utcákat újítanak fel?

2010. október 15-ig Népdal utca, Boldogasszony sgt., Tisza Lajos utca a Dobó utcáig, Dáni utca, Kisfaludy utca, Kandó Kálmán utca 2010. november 10-ig Dobos utca, Éva utca, Málna utca, Faragó utca, Tarján széle utca, Bánomkert sor, Tavasz utca, Röszkei utca, Mars tér, Attila utca 2010. november 25-ig Tölgyesi utca, Eper utca, Szekerce utca, Szekeres utca, Gáz utca-Csongrádi sgt. szerviz út, Budapesti krt.-Zöldfa utca-Lugas utca tömbbelső, Molnár utca

Mibe kerül mindez?

A legtöbbet a hosszabb utcákra költ a város, így a Boldogasszony sugárút 43 millióba, a Gáz utcai szervizút 35 millióba, ugyanennyibe kerül Zöldfa utca – Lugas utcai tömbbelső felújítása. A kisebb utcákra 6-11 millió forintot fordítanak, viszont as Mars tér esetében már 24 milliós költséggel számoltak, igaz öt buszmegálló is kialakításra kerül. Az új klinikai tömb kialakítása előtti útfelújításhoz kapcsolódóan 10 millióból újul meg a Bánomkert sor is, létrehozva ezzel egy a nagyállomástól a Klinikákig tartó új közlekedési folyosót.

Szeged útfelújítási program 2010 nagyobb térképen való megjelenítése

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.