Egészség

Társadalmi egyeztetés kezdődött az otthonszülésről

Társadalmi egyeztetés kezdődött az otthonszülésről

2010. október 19., kedd
Társadalmi egyeztetés kezdődött az otthonszülésről

Széles társadalmi egyeztetés kezdődött az otthonszülés körülményeinek szabályozásáról. Az egészségügyért felelős államtitkár reményei szerint év végére befejeződik az előkészítő folyamat. Szócska Miklós kijelentette: a részleteket még nem tisztázták, eddig csupán az érintett szervezetek és a szakma képviselői mondták el álláspontjukat – tette közzé a HírTv honlapja.

Egyeztetési folyamat kezdődött az otthonszülés körülményeit érintő szabályozásról - mondta el a keddi megbeszélés után újságíróknak az egészségügyért felelős államtitkár.

Szócska Miklós

megfogalmazása szerint tanulságos volt megismerni az otthonszülést pártolók álláspontját. Az egyeztetésen részt vett - mások mellett - a Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium, az Országos Mentőszolgálat, a Szülők a Szabad Szülésért Társaság és a Magyar Védőnők Egyesülete is. A következő egyeztetésen néhány, az otthonszülésben jártas szakember is ott lesz. Szócska Miklós azt mondta, hogy év végéig szeretnék befejezni ezt az előkészítő munkát. További részleteket

a HírTv honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.