Kultúra

Színház: a 90 éves Horkits Erzsébetet köszöntötték

Színház: a 90 éves Horkits Erzsébetet köszöntötték

2010. október 5., kedd
Színház: a 90 éves Horkits Erzsébetet köszöntötték

Vannak olyan emberek, akik nincsenek rivaldafényben, de nélkülözhetetlen munkájuk nélkül nem működhetne egy olyan nagy intézmény, mint például a Szegedi Nemzeti Színház. Horkits Erzsébet egykori művészeti titkárt 90 éves születésnapja alkalmából köszöntették.

Horkits Erzsébet

művészeti titkár, 1945. szeptember 28-án lépi át először a művészbejáró küszöbét - emlékezik a színház honlapja. Eleinte színészi feladatokat old meg, többek között eljátssza a

Tartuffe

Mariannáját, majd 1951-ben a színház művészeti titkára lesz és több mint negyven éven át e beosztásában az intézmény nélkülözhetetlen vezetője, szakértője, lelke. Hitvallását így fogalmazta meg: „Segíteni, mindig segíteni a művészi munkát, minél jobban erre törekedtem négy évtizeden át.” A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagját a szegedi II-es Kórházban október 1-jén köszöntötte a színház vezetése és egykori kollégái - köztük Király Levente, Nemzet Színésze. Ezen a meghatóan szép napon a társulat nevében szólt a köszönet, a jókívánság: „Isten áldja, Isten éltesse Kedves Erzsike”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.