Közélet

Szerbia legkorábban 2015-ben lehet EU-tag

Szerbia legkorábban 2015-ben lehet EU-tag

2010. október 5., kedd
Szerbia legkorábban 2015-ben lehet EU-tag

Szerbia legkorábban 2015 végén lehet az Európai Unió tagja, feltéve, hogy 2012 végéig megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat a huszonhetekkel - jelentette ki Boris Tadić szerb elnök kedden, egy belgrádi konferencián - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.

Ami a várakozásainkat illeti, a végsőkig reálisnak kell lennünk - fogalmazott a szerb államfő újságíróknak a belgrádi Continental szállóban a Milošević-rendszer 2000. október 5-i megdöntésének 10. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson, amelynek azt a címet adták, "Szerbia az Európa felé vezető úton - 10 évvel később". Tadić hozzátette, nem kétséges, hogy Szerbia nem viheti be Koszovó problémáját az EU-ba, hiszen e nélkül is vannak történelmi konfliktusok az integrációs szervezeten belül, például Ciprus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.