Közélet

Schmitt: elégtétel a békés ünnep

Schmitt: elégtétel a békés ünnep

2010. október 24., vasárnap
Schmitt: elégtétel a békés ünnep

Schmitt Pál köztársasági elnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában kiemelte: a teljes elégtétel az emberek számára az lehet, hogy ismét békében, nyugodtan, méltóságteljesen ünnepelhetjük 1956. október 23-át.

Az államfő arra a kérdésre, hogy mennyire tartja fontosnak, hogy tisztázódjon, mi is történt 2006. október 23-án, azt felelte: a kormány, a parlament és az igazságszolgáltatás is „végzi a dolgát” ebben az ügyben. Ami akkor történt, az minden európai normát alulmúlt, hiszen a rendőrök éppen azokat támadták meg brutálisan, akik a forradalom ötvenéves évfordulójára akartak emlékezni – jelentette ki, majd hozzátette: még mindig nincsenek teljesen kárpótolva a sérültek. Véleménye szerint a teljes elégtétel az emberek számára az lehet, hogy ismét békében, nyugodtan, méltóságteljesen ünnepelhetik 1956. október 23-át. (Forrás:

MR1 Kossuth Rádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.