Sport

Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

2010. október 9., szombat
Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

Partvonal rovatunkban többek között két pikáns ügyről, egy fegyelmi esetről és egy óvásról beszélgettünk Sahin-Tóth Dezsővel, a CSLSZ szakmai alelnökével.

Az utóbbi hetekben nagy vihart kavart

Hegyi Péter

játékvezető ügye, akit a 7-0-ra végződött Mórahalom – UTC megyei I. osztályú meccset követően tiltott el sportszakmai tevékenységétől november 1-jéig a fegyelmi bizottság.

Sahin-Tóth Dezső

az eset kapcsán ismételten leszögezte: a fegyelmi és a játékvezetői bizottság munkájába az elnökség nem avatkozik bele, tiszteletben tartja azok autonómiáját. Mint fogalmazott, az ügynek jogi úton kell tisztázódnia, s ez folyamatban van. „Természetesen Hegyi Péternek joga volt fellebbezni a fegyelmi döntés ellen, amit meg is tett, markánsan képviselve saját álláspontját. A jogorvoslatra hivatott fellebbviteli vissza is adta jogosítványait, s új eljárásra kötelezte a fegyelmi bizottságot. Úgy gondolom, így, jogi úton kell az ilyen ügyeket tisztázni, az elnökségnek ehhez nincs semmi köze. Bárki élhet a demokrácia eszközeivel is, így például a nyílt levéllel, amit Hegyi doktor megfogalmazott. Ami a mi szempontunkból elgondolkodtató: sajnálatos, hogy egy 7-0-s meccset követően történik ilyen dolog, jobb lenne, ha az amatőr bajnokságokban a csapatok jobban segítenék egymást, illetve a játékvezetők munkáját” – mondta az alelnök. Beszámolt egy másik megyei I. osztályú mérkőzés különös utóéletéről is. A Kiskundorozsma – Mórahalom derbi még a 6. fordulóban, szeptember 19-én 1-1-re végződött. Az esőzések miatt nem a dorozsmai centerpályán került sor a találkozóra, amit később a vendégek megóvtak, mondván: a játéktér nem felelt meg a bajnokság követelményeinek, nem volt hitelesítve. A mórahalmiak újrajátszást szeretnének elérni, az ügyben a versenybizottság dönt majd – tudtuk meg. Az alelnök kíváncsian várja a fejleményeket, s az is érdekelné, a kívülállók mit gondolnak az esetről. Azt biztosra veszi, hogy forró hangulatú presztízsmeccsre kerülne sor, ha az illetékesek az újrajátszás mellett határoznak... Örömmel tájékoztatta portálunkat viszont arról, hogy hétfőn nagy sikerrel zajlott le a CSLSZ székházában a 4-4-2-es hadrenddel kapcsolatos elméleti és gyakorlati foglalkozás. „Köszönöm az edzőbizottságnak, hogy szánt időt erre a rendezvényre, s szeretné átadni tudását a fiatalabb kollégáknak. Színes előadást hallhattunk a 4-4-2-ről. Érdekes volt a pro licences

Lóczi István

megközelítése, több különböző 4-4-2-es felállást vázolt föl, illetve szembeállította ezeket más rendszerekkel. Sajnos a gyakorló edzők közül kevesen jöttek el, ez bizonyára egyéb elfoglaltságaikkal magyarázható. Jó volt találkozni viszont a fiatalokkal, folytatás következik” – ígérte. Két további friss hír a CSLSZ háza tájáról: a héten megkezdte működését a

Dezső Ferenc

és

Lehota István

vezette 1996-os megyeválogatott. A két szakember első lépésben a kisebb csapatokban játszó tehetségeket gyűjtötte és fogta egybe, velük indult el a munka. A gárda még az idén összecsap Bács megye hasonló korú csapatával – tudtuk meg. Emellett a hétvégén rajtol az U12-es bajnokság, öt helyszínen tíz együttes részvételével, az eredményekről természetesen beszámolunk majd!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.