Gazdaság

Orbán: nem lehet régi eszközökkel kezelni a válságot

Orbán: nem lehet régi eszközökkel kezelni a válságot

2010. október 28., csütörtök
Orbán: nem lehet régi eszközökkel kezelni a válságot

Brüsszelben csütörtökön rendezték az Európai Unió Érdekegyeztető Csúcstalálkozóját, amelyen az Európai Unió politikai vezetői, az európai szakszervezeti konföderációk és a nagy európai munkaadói szervezetek képviselői ültek tárgyalóasztalhoz – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

Az Európai Unió következő soros elnökének miniszterelnökeként

Orbán Viktor

kijelentette: számít az európai munkaadók és munkavállalók együttműködésére az elkövetkezendő fél év során. A miniszterelnök rendkívül kedvezőnek tartja, hogy a válságból való kilábalás idején Magyarország és Lengyelország követi egymást a soros elnöki pozícióban, hiszen a közép-európai országok 1990-ben már sikeresen kezeltek egy olyan válságot, amely kétszer olyan súlyos volt, mint a mostani. Orbán elmondta, hogy az 1990-es válság megoldásában kiemelt szerep jutott a munkaadóknak és a munkavállalóknak, így a mostani válságból való kilábalás során is számít az együttműködésükre. A miniszterelnök a mostani időszak egyik legfontosabb tanulságának azt nevezete, hogy nem lehet azokkal az eszközökkel kezelni a válságot, amelyek magát a válságot okozták. Ennek jegyében alapul teljesen új gondolkodásmódra és új gazdaságpolitikára a nemzeti együttműködés rendszere Magyarországon. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.