Közélet

Népszavazás lehet a magánnyugdíjpénztárak ügyében?

Népszavazás lehet a magánnyugdíjpénztárak ügyében?

2010. október 22., péntek
Népszavazás lehet a magánnyugdíjpénztárak ügyében?

Népszavazást kezdeményez az MSZP a magán-nyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt. Korábban a magánnyugdíjpénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség is fontolgatta, hogy népszavazást kezdeményez, mert a kabinet szándékai szerint három évre felfüggesztenék a költségvetésből a szektornak havonta átutalt harmincmilliárd forint kifizetését - írja az mno.hu.

Mesterházy Attila

pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: egy-egy "fiatal munkavállaló" elnökségi tag összesen három kérdést adott be az Országos Választási Bizottsághoz.

Harangozó Tamás

azt kérdezné meg: "Egyetért-e ön azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári kifizetéseket az állam semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el?"

Kunhalmi Ágnes

arról kérdeztetné meg az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra.

Szabadkai Tamás

kérdése pedig úgy szól: "Egyetért-e ön azzal, hogy az egyének magán-nyugdíjpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?" (Forrás: mno.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.