Sport

Németül birkózik a SZVSE

Németül birkózik a SZVSE

2010. október 15., péntek
Németül birkózik a SZVSE

Németóra a birkózószőnyegen - talán így lehet a legtömörebben összefoglalni a SZVSE birkózó szakosztályának legújabb kezdeményezését. Egészen pontosan: tegnaptól németül is tartanak edzést a vasutasoknál az általános iskolás korcsoportnak.

Savanya Ferenc

vezető edző ötlete egyrészt népszerűsíti a sportágat, másrészt komoly nyelvi segítséget kapnak a gyerekek. Nem meglepő, hogy az elképzelés nemcsak az érintett birkózópalánták között aratott sikert, hanem a szülőknek is örömet okozott, például nincs szükség külön nyelvtanárt fogadni. Az edzéseket anyanyelvi szintű vizsgával rendelkező edző vezeti, s az első időben a sportággal kapcsolatos fogalmakat ismerik meg a legifjabb birkózók. Ezek megtanulása után jöhet majd a nyelvtan is. Egy-egy foglakozáson húsz-huszonöt szót tanulva gyarapodik a szókincs, s minden résztvevőnek folyamatos lehetősége van kimondani, gyakorolni a kifejezéseket, ami több annál, amire egy iskolai órán mód van. Ráadásul segíti a bevésést az is, hogy mindenki meg is csinálja, amit éppen tanult: a hidalást, a félnelsont, a talicskázást vagy a csípődobást. A birkózásban ilyesmivel még senki sem próbálkozott, de lehet, hogy az egész magyar sportban egyedülálló a SZVSE kezdeményezése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.