Közélet

Nem ad pénzt a szlovák kormány a nemzeti stadionra

Nem ad pénzt a szlovák kormány a nemzeti stadionra

2010. október 13., szerda
Nem ad pénzt a szlovák kormány a nemzeti stadionra

A Radičová-kormány október 13-i ülésén megszüntette azt a kormányhatározatot, amely a Pozsonyban felépülő új nemzeti stadion támogatásáról szólt - számol be az eseményről a Felvidék Ma hírportál.

A kormány pénzügyminisztere

Ivan Mikloš

úgy fogalmazott, hogy a kormány a jövő évi költségvetése nem számol a nemzeti stadion támogatásával. Ezt elsősorban a rossz gazdasági helyzet következtében meghozott takarékos gazdálkodással magyarázza a kormány. A támogatás megvonása az oktatási miniszter szerint összefügg azzal is, hogy nem teljesültek bizonyos feltételek sem, a támogatás odaítélésnek kapcsán. Még

Robert Fico

kormánya fogadta el azt a kormányhatározatot, amely alapján az állam több millió euróval - közel 40 millió - támogatta volna az új nemzeti stadion felépítését a szlovák fővárosban. A támogatást a fővárost kapta volna, azzal a feltétellel, hogy megszerzi az engedélyt az ŠK Slovan Bratislava labdarúgóklub pályáját a lebontáshoz. Ez azonban nem teljesült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.