Közélet

Naponta 100 családnak segít a Karitász

Naponta 100 családnak segít a Karitász

2010. október 19., kedd
Naponta 100 családnak segít a Karitász

A Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete a katasztrófa bekövetkezése óta a helyszínen támogatja a bajbajutottakat. A Katolikus Karitász szervezésében folyamatosan érkeznek a vörösiszap által sújtott területre a segélyszállítmányok. A mai napon egy kamionban és két kisteherautóban tisztítószer, tisztálkodószer, élelmiszer- és ruhaadomány jutott a helyszínre.

A segélyszállítmányokból az önkéntesek csomagokat állítanak össze, naponta 80-100 rászoruló család vesz át a Karitász bázisain ilyen, élelmiszert és tisztálkodószereket tartalmazó egységcsomagot. Az országos összefogást mutatja, hogy a Katolikus Karitászon keresztül eddig már több mint 600 önkéntes vett részt a kárelhárítási munkálatokban, a segélyszállítmányok szétosztásában. Az egész ország területéről különböző csoportok, közösségek – például cserkészcsapatok, vadásztársaságok – ajánlották fel, hogy naponta meleg ebédet és vacsorát főznek a rászorulók és a helyszínen dolgozó önkéntesek számára. Nagy számban érkeztek tárgyi felajánlások is, amelyekhez már bővíteni kellett a rendelkezésre álló raktárkapacitást. A Karitász, az érintett települések vezetőségével közösen hálásan köszöni a lakosság nagylelkű felajánlásait, amelyekkel segítették a katasztrófa mentési és elhárítási munkálatait. A közeljövő legnagyobb feladatát a családok lakhatásához való hozzájárulás jelenti, amely már nem teszi lehetővé az önkéntes munkaerő bevonását, valamint az élelmiszer- és ruhaadományok felhasználását. A segélyszervezet kéri, hogy akinek lehetősége van, vegyen részt a Katolikus Karitász országos gyűjtésében.

Az adományokat a 12011148-00124534-00800007 számú számlára, „ISZAPÁR” megjelöléssel várják.

Magyarország eddigi legsúlyosabb ökológiai következményekkel járó katasztrófája mérsékléséhez a további összefogásra is nagy szükség van, ezért október 31-én, vasárnap a katolikus templomokban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést rendez az iszapáradás károsultjainak megsegítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.