Közélet

Mérgezési tünetekkel került kórházba két gyerek

Mérgezési tünetekkel került kórházba két gyerek

2010. október 18., hétfő
Mérgezési tünetekkel került kórházba két gyerek

Két gyermek került kórházba a szentesi uszodából egy vasárnapi vízilabdameccsről, rosszullétüket feltehetően a fertőtlenítésre használt vegyi anyag okozhatta; a fiatalok hétfőn délután hazamehetnek - közölte a szentesi Dr. Bugyi István Kórház orvos-igazgatója az MTI-vel.

A két serdülő sportoló valamilyen vegyi anyag okozta "kisebb mérgezéssel” jelentkezett a kórházban - mondta

Gyenes Ágota

. Hozzátette: a vegyi anyag köhögést, nyálkahártya-, szem- és tüdőirritációt okozott. A pácienseket ellátó ügyeletes orvos - aki a gyermekorvosi mellett tüdőgyógyász szakvizsgával is rendelkezik - úgy döntött, éjszakára megfigyelésre bent tartja a két fiatalt. A betegek állapota azonban lehetővé teszi, hogy hétfőn délután hazamehessenek - tudatta az orvos-igazgató.

Deák Albert

, az uszodát működtető Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, a medencék vizének klórtartalmát naponta négyszer ellenőrzik. A klórszint vasárnap is határértéken belül volt. Az eset kapcsán a tisztiorvosi szolgálat hétfőn délelőtt rendkívüli ellenőrzést végzett az intézményben, az eredmény délutánra várható - tette hozzá az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.