Sport

Megkezdődött a gyorskorcsolya-szezon

Megkezdődött a gyorskorcsolya-szezon

2010. október 7., csütörtök
Megkezdődött a gyorskorcsolya-szezon

Elkezdődött az idei szezon a rövidpályás gyorskorcsolyázóink számára. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület sikeres nyári felkészülésen van túl. Mint ahogy már korábban megszoktuk, idén is szeptemberben kezdődtek el a versenyek.

A Danubia Open Series első fordulóját Csíkszeredában rendezték, ahol két szegedi válogatott versenyző vett részt.

Kónya Zsófia

korcsoportjában magabiztos versenyzéssel lett első, míg

Jászapáti Petra

egyéni csúcsokat futva ért el összetettben 5. helyezést. Közben Szegeden is kinyitott a jégpálya így már hazai jégen készülhettek a szegediek a versenyekre. Egyesületünk idősebb sportolói

Lajtos Szandra, Oláh Bence

és

Kónya Zsófia

a hollandiai Heerenveenben szerepeltek az Invitation Cup elnevezésű meghívásos versenyen. A szegediek egyéni rekordokat is futottak, köszönhetően a gyors jégnek és a jól sikerült felkészülésnek. A mezőny Európa elitversenyzőiből állt így remek felkészülési versenyt biztosítottak a rendezők minden nemzetek számára. Angol, német, belga, holland, lett és magyar versenyzők küzdöttek az érmekért. A magyar lányoknál legjobban

Heidum Bernadett

(Budapest) végzett, ő összesítésben 4. lett. A szegedi lányok közül Kónya Zsófi 9., Lajtos Szandra pedig 13. lett. A fiúknál a legjobb magyar Oláh Bence lett, ő 14. helyen végzett az összesítésben. Fiatalabb versenyzők pedig Zágrábban léptek jégre. A szezon eleji forma még látszik a sportolókon azonban eredmények így is figyelemre méltóak voltak. Hét sportoló utazott a versenyre, akik rendszerint a döntőben küzdhettek az érmes helyekért.

A szegedi versenyzők eredményei:

Jun. F. : 1. Jászapáti Péter (SZKE) Jun. E. : 4. Somodi Máté (SZKE), 5. Révész Gergő (SZKE), 6. Simon-Jójárt Richárd (SZKE), 8. Vojnits Bence (SZKE). Jun. D. :,1. Jászapáti Petra (SZKE) Jun. C. : 2. Farkas Tamás Váltó: 1. SZKE (Farkas, Révész,Simon)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.