Sport

London 2012: Hat érmet remél a kajak-kenu szövetség

London 2012: Hat érmet remél a kajak-kenu szövetség

2010. október 15., péntek
London 2012: Hat érmet remél a kajak-kenu szövetség

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke azt mondta: hat éremmel, köztük két arannyal elégedettek lennének a két év múlva sorra kerülő, londoni olimpián.

A szervezet pénteki sajtóbeszélgetésén a sportvezető hozzátette: ezt tartja reális célkitűzésnek, ugyanakkor a tapasztaltak szerint mindig van a csapatban tartalék, olyan versenyző vagy egység, amely meglepetést okozva állhat fel a dobogóra.

Storcz Botond

szövetségi kapitány a jövő évi elvárásokat megfogalmazva arról beszélt, hogy az augusztusi, szegedi kvalifikációs világbajnokságon női kajakban és kenuban a maximális kvóta megszerzésére törekednek (ez előbbi szakág esetében hat, utóbbiéban négy), míg férfi kajakban a nyolc megszerezhető indulási jogból legalább négyet, de ideális esetben hatot szeretnének begyűjteni a Maty-éren. A versennyel kapcsolatban elhangzott, hogy megalakult a vb szervezőbizottsága, amelynek elnöke

Schmidt Gábor

, az MKKSZ főtitkára, és most folynak a tárgyalások a pályával kapcsolatos esetleges műszaki fejlesztések megvalósításáról.

Baráth

és Storcz elmondta: az idei szezon értékelése során részletes elemzések készültek, és konszenzus alakult ki a kapitány és az edzők között a jövő évi felkészüléssel kapcsolatban. Ezek szerint megmaradnak a kis szakmai műhelyek, de a válogatott tagjai központi edzőtáborokban is részt vesznek, a felek szerint ez garantálja majd a békés munkát. Az elnök azt is bejelentette, hogy - ahogy tíz éve folyamatosan - az MKKSZ anyagi helyzete stabil, és fontos lépésnek nevezte, hogy a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel kötött megállapodásnak köszönhetően a sportágnak immár komplex orvosi háttere van. A mostani vezetőség mandátuma a londoni ötkarikás játékok után sorra kerülő közgyűlésig szól, s ahogy Baráth fogalmazott: addig semmilyen személyi változást nem terveznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.