Sport

Labdarúgás: megbotlott Szolnokon a KITE-Szeged

Labdarúgás: megbotlott Szolnokon a KITE-Szeged

2010. október 24., vasárnap
Labdarúgás: megbotlott Szolnokon a KITE-Szeged

Győzött a Tököl és az Újbuda is, de nem tudott utánuk kapaszkodni a KITE-Szeged gárdája. A kék-fekete-zöldeknek is nyerniük kellett volna a Szolnoki Spartacus vendégeként, hogy visszakerüljenek a képzeletbeli dobogóra, de sajnos a rutinos hazaiak akarata és taktikája érvényesült, így övék lett a három pont.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 10. forduló:

Szolnoki Spartacus - KITE-Szeged 2-0 (1-0).

Szolnok, Tiszaligeti stadion, műfüves pálya, 100 néző, vezette: Csatári Tibor.

Szolnoki Spartacus:

Szabó M. - Lécz, Rónyai, Szabó D. (Markót 72'), Boda, Szabó T., Sárkány, Szoboszlai, Horváth Cs. (Hadad Hychem 69'), Ruskó (Nagy 89'), Ulvicki. Vezetőedző: Horváth Csaba.

KITE-Szeged:

Belecan - Gellér, Kazán, Keller J., Czibere, Laczkó, Brinszky, Balogh N. (Horváth P. 60'), Varga I., Vágó, Nomel J. P. Vezetőedző: Major László.

Gólszerzők:

Sárkány (26'), Ruskó (76'). Major László:

"Meddő mezőnyfölényben futballoztunk, de játékunkban ma nem volt benne a győzelem. Nagyon tompán mozogtunk. A szolnokiak rúgtak egy gólt, majd visszaálltak, mi pedig próbálkoztunk, de nem tudtuk őket feltörni. Lehet, hogy bármeddig játszhattunk volna, ma akkor nem találunk a kapuba. Nincs mese, javítani kell a folytatásban!"

90+2. perc:

Vége a meccsnek, sajnos vereséggel távozott Szolnokról a KITE-Szeged. Ebben a szezonban már másodszor, hiszen korábban a Szolnoki MÁV FC II. 1-0-ra verte a kék-fekete-zöldeket. A Spartacus érvényesítette, amit tud, maximálisan kihasználta erősségeit, megérdemelten zsebelte be a pontokat.

86. perc:

Ruskó óriási helyzetet hagyott ki az imént. Egy kontra végén kétszer is próbálkozhatott, de Belecan mindkétszer hatalmasat védett. Jó lenne, ha nem kapnánk már több gólt. Úgy tűnik, a Volán és a KITE is vereséggel hangol az október 30-i szegedi házi rangadóra. Így aztán még nagyobb lesz a derbi tétje, hiszen mindkét félnek csak a győzelem jelenthet kapaszkodót céljai eléréséhez.

81. perc:

Ismét a Szeged támad, de érezhetően megroggyant a vendéggárda. Sajnos a Szolnoki Spartacus taktikája jött be, az ő akaratuk érvényesült. A Tisza-partiaknak igazából akkor lehetett volna keresnivalójuk, ez az ember érzése, ha ők érik el az első találatot.

76. perc:

GÓÓÓL!

Miközben mentünk előre, amitől félni lehetett, be is következett: lecsapott a Spartacus. Egy előrevágott labdára egyszerre indult be Belecan és az egyik szolnoki csatár, a kapus volt a gyorsabb, de éppen Ruskó Zsolt elé tolta a bőrt, aki 30 méterről az üres kapuba ívelt; 2-0!

74. perc:

Varga István remek beadását kapásból, hatalmas erővel lőtte meg Vágó Andor olyan 10 méterről, a bal sarokba tartó bombát bravúrral hatástalanította Szabó Milán. Nagyszerűen véd a hazaiak kapusa, különösképpen itt a második játékrészben.

69. perc:

Bő húsz perce van még Major László együttesének, hogy egyenlítsen. Támad, támad a kék-fekete-zöld alakulat, foggal-körömmel, de ami még fontosabb, szervezetten és fegyelmezetten védekezik a hazai gárda.

66. perc:

Vágó Andor három remek cselt követően tüzelt, Szabó Milán bravúrral védett. Nagyon közel jártunk az egyenlítéshez! A sarokrúgást már könnyedén bólintották ki a piros mezesek. A játék képe szemernyit sem változott, nyom a KITE, kontrákra épít a Spartacus.

61. perc:

Egyre nagyobb fölényben a Szeged, de igen precízen védekezik a Szolnok. Egy szép akciót követően Gellér lőtt fölé. Közelítünk, közelítünk. Az utolsó félórára Horváth Péter is beszállt Balogh Norbert helyére.

55. perc:

Brinszky szabadrúgása remekül kanyarodott középre, éppen csak ki tudták csúsztatni a gólra éhes Vágó Andor elől. A szögletet is Brinszky nyeste be, Nomel J. P. fejelhetett, de sajnos fölé.

50. perc:

Úgy kezdtünk, ahogy kell, fogcsikorgatva küzdenek a fiúk. Reméljük, az akarat a játékra is kihat majd. Nomel J. P. lecsúszott beadása majdnem meglepte a kapust, de a labda sajnos centikkel fölé szállt.

46. perc:

Az előnyben lévő Szolnoki Spartacus hozta játékba a labdát a második félidő elején. A KITE-Szegednek újítania kell, ha nem akar vereséggel távozni. Egyik fél sem cserélt.

45. perc:

Gellér Gábor 22 méteres szabadrúgása a sorfalról szögletre pattant. Itt a szünet, kőkemény második félidő vár majd a vendégekre...

41. perc:

Új szerepkörben Varga István, szűrőként a középpályán, rá nem lehet panasz. Támadgatunk, támadgatunk, de kellene az ötlet. Továbbra is az az ember érzése, hogy bármikor lecsaphatnak a szolnokiak, tehát nagyon óvatosnak kell lenni.

38. perc:

Továbbra is inkább ívelget a Szeged, de ahogy várható volt, a szolnoki kontrák a veszélyesebbek, van területük, futnak, jól kombinálnak. Az biztos, hogy a szünetben váltani kell majd Major László csapatának.

33. perc:

Enyhe mezőnyfölényben most a szegediek, akik megpróbálkoznak átvenni a kezdeményezést. Hozzá kell tenni, az utóbbi évek tapasztalatai alapján igencsak nehéz játszani a Spartacus ellen, ha előnybe kerül. Hátul ilyenkor nagyon stabilak Szoboszlaiék, ráadásul életveszélyesen kontráznak. Most apró szabálytalanságokkal tördelik a játékot. Czibere ívelt középre egy szabadrúgást, de a kapus könnyedén húzta le a lasztit.

26. perc:

GÓÓÓL!

Sárkány révén vezetnek a hazaiak. Történt, hogy Nomel J. P. elment a jobb oldalon, miután végre lerázta őrzőit. Beadását hárman is bevághatták volna, végül Vágó Andor a kapusba pofozta a játékszert. A fellazuló Szeged ellen kontrázhatott a Szolnok, Sárkány Attila egyedül lépett el Keller mellett, majd 24 méterről átemelt a kifutó Belecanon, a bőr a kapu közepében landolt; 1-0!

24. perc:

Túljutottunk az első félidő felén, nagyobb helyzet nélkül. Brinszky az imént a tizenhatos bal csücskéről végzett el szabadrúgást, most már kaput is talált, de a középre tartó, csapódó lövést magabiztosan hárította Szabó portás. A szegediek gólzsákját, Nomelt ketten őrzik, egyelőre nem tud bekapcsolódni a játékba, így érdemi akciót nem vezetnek a vendégek. A többiek nem segítik eléggé az elefántcsontpartit, a biztonságot tartják inkább szem előtt.

18. perc:

Mezőnyfölényben játszik a Szolnok, a vendégek előre elképzelt taktikája egyelőre nem jön be, nem tudják szétfutni a hazai középpályát. Ha megszerzi a játékszert, azonnal ívelgetni kezd a KITE, ez pedig a magas, rutinos piros mezesek ellen nem tűnik hatékonynak. Horváth Csaba tanítványai Ruskó Zsoltot és Sárkány Attilát keresik a labdákkal, mindkettejüknek akadt már ígéretes megmozdulása, de szerencsére eddig hiba csúszott az akcióikba.

13. perc:

Újból Brinszky végezhetett el szabadrúgást, ezúttal 29 méterről. Ez a lövés már átszállt a sorfal fölött, de sajnos a kaput is messze elkerülte, jóval fölé ment a labda. Nem nagyon találják egyelőre a szegediek a szolnokiak szervezett játékának ellenszerét. Hatalmas a küzdelem a középpályán. A hazaiak is a pontrúgásokkal igyekeznek veszélyeztetni ezekben a percekben.

8. perc:

Ruskó Zsolt ijesztett ránk, tisztán ment el, beadását azonban sikerült szögletre menteni. A sarokrúgást követően is adódott két lehetőségük a szolnokiaknak, de a vendégvédelem végül felszabadított. A kezdeti tapogatózást követően mintha kezdené átvenni a játék irányítását a Spartacus, kell a figyelem!

4. perc:

Brinszky Adrián 22 méterről, balról lőhetett szabadrúgást, a félmagas kísérlet a sorfalban halt el. Ez volt az első említésre méltó momentum. A rutinos játékmester most nem veszélyeztette a kaput, de bízunk benne, lesz ez jobb is!

1. perc:

A hazaiak piros-fehér fölsőben, fekete nadrágban és sportszárban lépnek pályára, a szegediek ehhez alkalmazkodva kék-fekete kockás mezben és fehér nadrágban, kék sportszárban játszanak. Ez a szerelés először van a csapaton. Ideális futballidőben küzdhetnek a felek. A vendégek kezdték az összecsapást.

14.10:

Az utóbbi hetekben talán a legerősebb összeállításban lép pályára a Szolnoki Spartacus Szoboszlaival, Ruskóval, Sárkánnyal. A szegedi mester elképzelése, hogy feltolja a védekezést, s a sokat futó középpálya próbálja felvenni a versenyt a rutinos szolnokiakkal. A cserepadon Horváth Péter lehet a csodafegyver. A 10. fordulót még a második helyen kezdte a KITE-Szeged gárdája, ám a szombati mérkőzéseket követően két pozíciót veszítettek Belecanék. A közvetlen riválisok közül az Újbuda 2-0-ra nyert Szabadkígyóson, a Tököl pedig odahaza verte 2-0-ra a Szolnoki MÁV FC II.-t, így 19, illetve 18 ponttal beugrottak a 24 ponttal listavezető (ezen a hétvégén szabadnapos) Csepel FC és a 16 pontos KITE-Szeged közé. Ahhoz tehát, hogy

Major László

tanítványai visszaszerezzék az "ezüstös" fokot, két vállra kell fektetniük a Szolnoki Spartacust. Mindez nem lesz egyszerű, hiszen az előző két szezonban egyaránt másodikként végző "Szpari" nagyon fogadkozik, megindul fölfelé a tizenkettedik helyről (eddig csak 7 pontocskát szorgoskodtak össze). A vendégek csapategységükben, rutinos harcosaikban és az elefántcsontparti

Nomel J. P.

gólerősségében bíznak (a csatár hét találattal második a góllövőlistán). Még egy kis statisztika: a Szolnoki Spartacus ebben a pontvadászatban eddig háromszor lépett pályára hazai környezetben. A mérleg pozitív: két győzelem és egy vereség. A KITE-Szeged idegenbeli mutatója viszont - egyelőre negatív –, hiszen az összképet egy siker mellett két vereség rontja. Beharangozó írásunk

itt olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.