Sport

Labdarúgás: sorsdöntő meccs vár szerdán a Volánra

Labdarúgás: sorsdöntő meccs vár szerdán a Volánra

2010. október 12., kedd
Labdarúgás: sorsdöntő meccs vár szerdán a Volánra
Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótol szerdán 15 órai kezdettel a Tisza Volán SC Szeged NB III-as labdarúgócsapata. A kék-feketék a listavezető Csepel FC otthonában nemcsak magukért, hanem sajátságos módon kicsit az Alföld csoport élmezőnyének többi tagjáért is küzdenek. 22 ponttal, veretlenül vezeti az Alföld csoport tabelláját a Csepel, miután a 15. fordulóból előrehozott meccsen múlt héten 5-1-re ütötte ki a Jánoshidát. A második helyezett Dabas hét pont hátrányba került, míg a harmadik helyezettől lefelé már kilenc egység, illetve még ennél is több a lemaradás, így amennyiben a csepeliek – ne így legyen... – megnyernék a szerdai, Szeged elleni derbit, óriási fölénnyel állnának az élen.

Online

Szerdán 15 órától folyamatosan frissülő, élő, szöveges közvetítésben kísérhetik majd figyelemmel a Csepel FC – Tisza Volán SC Szeged mérkőzést itt, a SZEGEDma.hu-n!
„Jól látszik, hogy éppen ezért nemcsak a Volán, hanem a többi gárda szempontjából is sorsdöntő jelentőségű ez a találkozó, hiszen adott esetben orbitális előnyre tehetne szert a Csepel, ősszel már utol sem lehetne őket érni. Ráadásul több rangadót is lejátszottak már, nem is a legkönnyebb ellenfelekkel szemben gyűjtögették a pontokat. Mindent bele kell adnunk, hogy megállítsuk őket. Fontos lenne győznünk, hiszen akkor előre tudnánk lépni a képzeletbeli dobogó harmadik fokára” – mondta portálunknak kedd este Buchholcz Gábor, a Szeged mestere. A kék-feketék egyébként jelenleg 11 ponttal a nyolcadik helyen tanyáznak. Múlt pénteken „csoporttársukat”, a Szarvast 5-0-ra verték edzőmeccsen Móroczék, ám ezzel együtt nem a legjobb előjelekkel várják a szerdai kirándulást. Sajnos több labdarúgóra nem állhat a vezetőedző rendelkezésére: Végh Ariel, Mészáros Zoltán, Boldizsár Bálint és Mucsi Máté eltiltás miatt hiányzik (utóbbi kettő az ifibajnokságban szedte össze a büntetést), míg Szabó Attila és Barna Dávid azért nem léphetnek pályára, mert az összecsapás eredeti időpontjában még nem volt játékengedélyük. Mindemellett Völgyi Roland csípőideg-gyulladással bajlódik, Czirják Tamás és Vida Gergely pedig betegeskedtek, utóbbi játéka erősen kérdéses. De vissza egy pillanatra Czirjákhoz: Buchholcz mester az őszi szezon félénél váltást tervez két remek kapuvédője között. Mostantól Dongó kapja a kupameccseket (a többesszám a vezetőedzőtől származik, akik „presztízsfeladatnak” tekinti a Komjáti András vezette Vasas kiverését), míg társa állhat a ketrecbe a bajnoki ütközeteken. (Ami a házigazdákat illeti egyébként, náluk Teplán János esett ki, aki Régiók Kupája hétvégi fordulóján szenvedett orrtörést...) „Tavasszal, a Százhalombatta elleni meccset megelőzően hasonló gondokkal küzdöttünk, akkor Hadár Attilát és Mórocz Zsoltot kellett pótolnunk, de a fiatalok remekül helytálltak, s sikerült megszereznünk a három pontot. Abban bízom, hogy azok is kitesznek magukért, akik most lehetőséget kapnak majd a bizonyításra. Az esélyesség terhe mindenesetre a csepelieket nyomja, hazai pályán nekik nyerniük kell, így mi nyugodtabban futballozhatunk. A saját játékunkat akarjuk játszani, s ha higgadtak, fegyelmezettek maradunk, illetve kihasználjuk az adódó lehetőségeket, akkor képesek lehetünk meglepetést okozni” – vélekedett a szakember. A Tisza Volán SC Szeged várható összeállítása: Czirják – Vida vagy Pénzváltó, Dargó, Mórocz, Grünvald – Vágó, Huszárik – Búzási, Kazi, Beretka – Völgyi.

Kedden játszották az Alföld csoportban:

Jász Sport FC Jászberény – Hódmezővásárhelyi FC 1-1

Így játszott a Csepel az elmúlt héten:

A Winner Sport labdarúgó NB III Alföld csoport 15. fordulójából előrehozott meccsen: Csepel FC – Jánoshidai SE 5-1 (1-1).Csepel FC: Héger – Pintér, Németh J., Haraszkó, Bajzát, Teplán, Balogh Z., Barbai (Tőke), Horváth R., Miskovicz (Bussy), Bodogán (Kaltenekker). Vezetőedző: Nagy Zoltán. A csepeli gólszerzők: Horváth R. 3, Haraszkó, Kaltenekker. Az NB III Alföld csoport állása:
HCsapatMPGK
1.Csepel82228-8
2.Dabas81519-9
3.KITE-Szeged71311-6
4.Szolnoki MÁV II.8139-8
5.Újbuda71311-14
6.Tököl81219-12
7.Kecskemét II.81219-16
8.Tisza Volán Szeged71112-10
9.Hódmezővásárhely8916-15
10.Szolnoki Spartacus779-17
11.Jánoshida8614-30
12.Jászberény7613-13
13.Gyula7610-16
14.Szabadkígyós756-14
15.Szarvas739-17

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.