Sport

Labdarúgás: Kiszomboron is kitartott a SZVSE lendülete

Labdarúgás: Kiszomboron is kitartott a SZVSE lendülete

2010. október 3., vasárnap
Labdarúgás: Kiszomboron is kitartott a SZVSE lendülete

Ha egy üzlet beindul – gondolhatják a SZVSE-Gyálarét drukkerei! A sok döntetlen után múlt héten a Nagymágocs gárdája ellen végre győzni tudtak Hegyesiék, most pedig Kiszomboron sem lassított a gőzös!

A Kiszombor KSK otthonában lépett pályára szombaton a SZVSE-Gyálarét megyei I. osztályú futballcsapata. A 8. forduló mérkőzésén két fiatal, sikerre éhes alakulat nézett egymással farkasszemet. Az egykoron szebb napokat is látott Kiszombor (több bajnoki címet is begyűjtöttek) életében továbbra is meghatározó jelentőségű a labdarúgás, odafigyelnek az együttesre, illetve a pályára is: kiváló állapotú játéktéren csaphattak össze a felek. Bátor, taktikus játékkal kezdték a találkozót a vendégek, akiknek láthatóan jót tett a múlt heti, Nagymágocs elleni siker. Az egész pályán letámadott a vasutas, már a kiszombori térfélen igyekeztek megzavarni

Lehota István

tanítványait.

Bóka Ferenc

terve be is jött, hiszen a szegediek irányítottak, egyértelműen az ő akaratuk érvényesült az első félidőben. Szervezettebbnek, motiváltabbnak is tűntek Fröhlichék, jóval több helyzetet alakítottak ki, mint vendéglátóik. A 29. percben Simon István találatával a vezetést is megszerezték, s egygólos előnnyel vonultak pihenőre. A szünetben mindkét mester változtatott egy kicsit, s ez a zomboriakon látszott meg inkább. Sokkal harcosabban, nagyobb elszántsággal tértek vissza a második játékrészre, megpróbáltak támadásokat vezetni, s egyenlíteni. A SZVSE védelme azonban remekül zárt, néhány lehetőség adódott csak a hazaiak előtt, ezek azonban kimaradtak. Ahogy teltek a percek, egyre inkább érvényesült a szegediek jobb erőállapota, ismét mezőnyfölénybe került a Bóka-csapat. A 89. percben jött a slusszpoén: Dürgő Péter gólja végleg eldöntötte a meccset. A veretlen SZVSE-Gyálarét (három győzelem és öt döntetlen a mérleg) jelenleg 14 ponttal áll a tabellán, s lassan kapaszkodik az élboly után. A következő fordulóban október 9-én (szombaton) 14.30-kor a Sándorfalva SK látogat majd Gyálarétre, lehet tehát folytatni a győzelmi sorozatot.

A labdarúgó megyei I. osztály 8. fordulójában:

Kiszombor KSK – SZVSE-Gyálarét 0-2 (0-1).

Kiszombor, 100 néző, vezette: Kovács Attila.

Kiszombor:

Kander – Horváth I., Kalász, Tézsla, Pásztor (Kovács L. 68'), Skopál (Patka 34'), Kovács A., Halász L., Horváth K., Hatvani, Csizmadia.

Vezetőedző:

Lehota István.

SZVSE:

Reguli – Földeák, Hegyesi Á., Ágoston, Virág, Simon, Beleznai (Környei 46'), Fröhlich, Dürgő (Csobán K. 90'), Hegyesi Zs., Kozma (Fábián 54').

Vezetőedző:

Bóka Ferenc.

Gólszerző:

Simon (29'), Dürgő (89').

Sárga lap:

Horváth I., Kalász, Skopál, illetve Hegyesi Á., Virág, Simon. Bóka Ferenc:

„Végig kézben tartottuk a mérkőzést, s úgy érzem, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Elégedett vagyok a csapattal, mert most már sokkal jobban játszunk, mint a bajnokság elején. Kezd összeszokni a csapat, illetve a fizikai állapotunk is javult, ez pedig a teljesítményen és az eredményességen is meglátszik.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.