Sport

Labdarúgás: bedarálta az Üllést a SZVSE

Labdarúgás: bedarálta az Üllést a SZVSE

2010. október 17., vasárnap
Labdarúgás: bedarálta az Üllést a SZVSE

Nem kimondottan könnyen, de legyőzte az utolsó előtti, újonc Üllést a SZVSE-Gyálarét a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. Hegyesi Zsolték így veretlenül, a negyedik helyről várják a Csongrád elleni rangadót.

Az újonc, eddig két pontot szerzett Üllést fogadta szombaton a SZVSE-Gyálarét gárdája. A hazaiak számára az lehetett a találkozó egyik tétje, hogy amennyiben győznek, s a Mindszent nem gyűjti be a három pontot a listavezető Mórahalom ellen, felkapaszkodhatnak a tabella negyedik helyére. Bár

Dürgő Péter

révén korán vezetést szerzett a hazai együttes, mégsem érvényesítette nagyobb tudását a vasutas az első játékrészben. Nyoma sem volt a könnyed, ötletes futballnak, sok hibával szőtték akcióikat a szegediek, joggal elégedetlenkedett

Bóka Ferenc

vezetőedző. A könnyelműségre, figyelmetlenségre rá is fizettek, hiszen

Mihalkó Dávid

még a fordulás előtt egyenlíteni tudott. A szünetben aztán a SZVSE mestere alapos fejmosást tartott az öltözőben, s két helyen is változtatott csapatán:

Beleznait

és

Kozmát Fábián

és

Kenderesi

váltotta. Utóbbi igencsak jó cserének bizonyult, hiszen alig hét percnyi játékot követően betalált az üllési kapuba. Ám ismét nem örülhettek sokáig a hazai drukkerek, hiszen Kenderesi Márton találatára

Kalános János

két perc múlva már válaszolt is. Az 54. percben így 2-2-re állt az összecsapás, s a vendégekben talán még az is felmerülhetett, hátha sikerül megszerezniük első győzelmüket. Nos, nem így történt, hiszen az utolsó félórában már egyértelműen Simonék akarata érvényesült. Több nagy ziccert is kialakítottak a szegediek, ezek közül kettőt a végjátékban ki is használtak:

Hegyesi Zsolt

és Dürgő Péter góljaival hozták is a kötelezőnek elkönyvelt, de annál nehezebben kivívott sikert. A két játékos egyébként vezeti a gárda házi mesterlövészeinek listáját: Hegyesi hétszer, Dürgő ötször mattolta eddig az ellenfelek portásait. A még mindig veretlen SZVSE-Gyálarét (négy győzelem és hat döntetlen a mérleg) jelenleg 18 ponttal áll a tabella negyedik helyén, megelőzve a hazai pályán a Mórahalommal szemben 1-0-ra alulmaradó mindszentieket. A következő fordulóban azonban minden eddiginél komolyabb próbatétel vár a vasutaskra: október 23-án (szombaton) 14.30-kor a címvédő Csongrád TSE otthonában lépnek pályára.

A labdarúgó megyei I. osztály 10. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Üllés LC 4-2 (1-1).

Gyálarét, 200 néző, vezette: Fodor Lajos.

SZVSE:

Reguli – Földeák, Hegyesi Á., Ágoston, Virág, Simon, Beleznai (Fábián 46'), Környei, Dürgő, Kozma (Kenderesi 46'), Hegyesi Zs.

Vezetőedző:

Bóka Ferenc.

Üllés:

Horváth – Király Zs., Kormos (Bozsity 68'), Füleki, Mihalkó, Király T., Vér (Czakó 71'), Lukovics, Szabó, Kalános, Tóth.

Vezetőedző:

Szabó Zsolt.

Gólszerző:

Dürgő 2 (9', 90'), Kenderesi (52'), Hegyesi Zs. (88'), illetve Mihalkó (37'), Kalános (54'). Bóka Ferenc:

„Az első félidőben pocsékul játszottunk, talán a legrosszabb negyvenöt percünket produkáltuk az egész szezonban. Úgy érzem, ennek elsősorban mentális okai voltak, játékosaim mintha kicsit lebecsülték volna az ellenfelet, nem vették kellőképpen komolyan a meccset, ami visszaütött. A szünetben rendet raktam a fejekben, illetve kettőt cseréltem is, ezek segítettek. A második játékrészben már sokkal jobban futballoztunk, több helyzetet dolgoztunk ki, s végül mezőnyfölényünket érvényesítve, ziccereink ötven százalékát kihasználva megérdemelten nyertünk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.