Sport

Kosárlabda: jó első negyed után sima Szeviép-vereség

Kosárlabda: jó első negyed után sima Szeviép-vereség

2010. október 28., csütörtök
Kosárlabda: jó első negyed után sima Szeviép-vereség

Kezdetét vette a női kosárlabda Európa-kupa, melyben többek között a Szeviép-Szeged kosárlabda csapata is érdekelt magyar részről. Némethék a csoportkör első fordulójában Belgiumba látogattak a BBC Sint-Katelijne-Waver csapatához.

A találkozó kifejezetten jól indult lányainknak, 27 pontot dobtak az első negyedben. A második játékrészben összeszedték magukat a hazaiak és a nagyszünetre átvették a vezetést. Ezt követően a házigazdák már nem engedték ki kezükből a győzelmet, jóllehet szoros harmadik és negyedik negyedet vívott a két gárda. A Szeged – és egyben a mezőny – legjobbja a 24 pontot szerző

Németh Bernadett

volt, sajnos egyéni teljesítményben csapattársai nem tudtak felnőni hozzá, míg a belga csapat lányai kiegyensúlyozottab teljesítményt nyújtottak, ráadásul nagy magabiztossággal szórták a triplákat is, számszerűleg tízet. Németh Bernadett e teljesítményével egyébként a játéknap harmadik legeredményesebb dobója.

Női kosárlabda Európa-kupa, L csoport, 1. forduló:

Sint-Katelijne-Waver - Szeviép-Szeged 71-64 (23–27, 21–14, 12–9, 15–14)

Sint-Katelijne-Waver:

VAN DESSEL 15/12, LEEMANS 12, Celus 10/3, DENNETT 17, Rombouts 8/6.

Csere:

Mastdagh 6/6, Hendrickx, Winkelmans 3/3, Mertens, Schyvens.

Vezetőedző:

Arvid Diels.

Szeviép-Szeged:

NÉMETH 24/9, Laczi 5, Rasheed 8, Fejes 6, Keller 4.

Csere:

Laklóth 7/3, Farkasinszki 7, Roglics 3, Lengyel.

Vezetőedző:

Bencze Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.