Közélet

Kerékpáros kirándulás Vajda Attilával és Fürdök Gáborral

Kerékpáros kirándulás Vajda Attilával és Fürdök Gáborral

2010. október 15., péntek
Kerékpáros kirándulás Vajda Attilával és Fürdök Gáborral

A Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott Klúg Péter Általános Iskola, a „Kerékpárral az iskoláig” című pályázattal a biciklizés előnyeire és az egészséges életmódra tanítja diákjait. Az intézmény ezért Vajda Attilával és Fürdök Gáborral közösen, kerékpáros kirándulást szervezett a diákoknak a tiszaszigeti Mélyponthoz. A túra célja az volt, hogy a gyerekek olyan helyen kiránduljanak, melyet autóval nem lehet megközelíteni, ezzel is közelebb hozva őket a természetjárás örömeihez.

Vajda Attila

olimpiai bajnok szerint nem kell ahhoz élsportolónak lenni, hogy rendszeresen mozogjon az ember. A mozgás már magában öröm és életkedv. „Fontos, hogy a gyerekek minél többet sportoljanak, kiránduljanak, hiszen a sportnak közösség és jellemformáló ereje van. Mindamellett nagyban segít az integrációban is, ami a hallássérült gyerekeknél igen fontos” – mondta az olimpiai bajnok kenus.

Fürdök Gábor

világbajnok szerint is fontos, hogy a gyerekeket az egészséges életmód szellemében neveljék a szülők. „A mai számítógépes világot sportolással kell felpezsdíteni, s szorgalmazni kell, hogy a gyerekek is minél gyakrabban sportoljanak, akár a szülőkkel közösen” – mondta a világbajnok kenus. Hozzátette: „példát kell mutatnunk, hiszen rengeteg lehetőség van Szegeden sportolni.” A kirándulás végállomása a tiszaszigeti Mélypont emlékhely volt, ahol a sportolók a gyerekekkel közösen a pihenés helyett a labdarúgást választották. Vajda Attila és Fürdök Gábor volt a két csapatkapitány, az egyik képzeletbeli kapuban pedig a tagintézmény vezetője,

Horváth Norbert

állt. A tagintézmény vezetője elmondta, mindig örül, ha tanulóit sportolni látja, hiszen a friss levegő és a mozgás ösztönző erővel hat a gyerekekre. „Az újonnan átadott kerékpártárolónkat is egyre több diák és pedagógus használja, hiszen a pályázatnak köszönhetően biztonságban tudhatják a kerékpárokat” – mondta el az igazgató. Az európai uniós projekt összköltsége közel 7 millió forint volt, melyhez a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat biztosította az 5%-os önerőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.