Sport

Jótékonysági torna a devecseri futballklubbért Szegeden

Jótékonysági torna a devecseri futballklubbért Szegeden

2010. október 13., szerda
Jótékonysági torna a devecseri futballklubbért Szegeden

Szolidaritási villámtornát szerveznek a Devecser település súlyos károkat szenvedett futballklubjának megsegítésére. A vörösiszap-katasztrófa a sportegyesületet sem kímélte, elöntötte a pályát, tönkretette az öltözőket, szereléseket, igazolásokat. A klub egy hírlevelet küldött szét a sportbarátoknak, hogy segítséget kérjen. A szurkolók csapata nem habozott, s az FK 1899 Szeged október 17-én 9.30-tól az Újszegedi Sportcsarnokban egy jótékonysági tornát rendez.

Az FK 1899 Szeged csapata 2010. október 17-én jótékonysági tornát szervez a Devecser SE labdarúgó csapatának megsegítésére. A szervező csapat mellett a torna további résztvevői a Tisza Volán, a KITE Szeged és a SZVSE labdarúgócsapatai. A torna helyszíne a Városi Sportcsarnok. Mint ismeretes, Devecser település nagyon súlyos szenvedője volt a múlt heti vörösiszap-katasztrófának. A következő interneten keringő felhívás ihlette meg a szervezőket: „Kilátástalan helyzetbe került a DEVECSERI Futball Klub!! A pályán valószínűleg már soha többé nem lehet mérkőzést játszani, a felszerelés és az igazolások megsemmisültek!! Kérjük, hogy aki labdával, mezzel, vagy akármilyen módon tudja segíteni a csapatot, jelentkezzen.” „A szervezők mellett fent említett három szegedi klub az első megkeresésre igent mondott, és nagyon segítőkész volt. Külön köszönet a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek aki biztosítja a csarnokot, illetve a Délmagyar és SzegedMa újságok segítő támogatásáért!” – mondta Keresztúri János, a kék-fekete klub elnökségi tagja, a torna egyik főszervezője. „A belépés mindenki számára díjtalan, adományokat a kihelyezett perselyekben gyűjtjük, amelyet teljes egészében eljuttatunk a Devecser SE focicsapatának. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, hajrá Devecser!” A torna tervezett programja és lebonyolítása 2 x 10 perces mérkőzésekkel: 2010. október 17. vasárnap 09:30 Megnyitó 09:35 FK 1899 Szeged - Tisza V olán 10:00 KITE Szeged - SZVSE 10:25 SZVSE - Tisza Volán 10:50 FK 1899 Szeged - KITE Szeged 11:15 FK 1899 Szeged - SZVSE 11:45 KITE Szeged - Tisza Volán 12:05 Eredményhirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.