Közélet

Januárban folytatódik Kolompár Orbánék pere

Januárban folytatódik Kolompár Orbánék pere

2010. október 28., csütörtök
Januárban folytatódik Kolompár Orbánék pere

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró tájékoztatása szerint jövő év januárjának végén folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa ellen 2009 novemberében a Kecskeméti Városi Bíróságon megkezdett per.

A

Kolompár Orbán

és társai ellen indított eljárásban három ügyet egyesítettek. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével, a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség. Az elmúlt év novemberében kezdődött perben

Mátyásné Polereczki Éva

tanácsvezető bíró februárra tervezte a folytatást, de el kellett halasztani, mert

Kolompár Orbán

az MCF Roma Összefogás Párt képviselőjelöltjeként indult az országgyűlési választáson, ezért mentelmi jog illette meg. A per június 17-én a vádlottak meghallgatásával folytatódott, majd július 1-je után ismét szünetelt. Az október 6-i tárgyalási napon Mátyásné Polereczki Éva bíró bejelentette: 130-150 tanú, valamint szakértők meghallgatását tervezi a perben. Októberben csaknem harminc tanút hallgatott ki a bíróság. A három vádponttal kapcsolatban eddig kihallgatott tanúk részben vagy teljes egészében alátámasztották a vádhatóság állításait. A pert 2011. január 31-én tanúk kihallgatásával folytatja a bíróság.

Forrás:

mno.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.