Közélet

Iszapár: a felelősségre vonás nem marad el

Iszapár: a felelősségre vonás nem marad el

2010. október 9., szombat
Iszapár: a felelősségre vonás nem marad el

Ez a katasztrófa felmérhetetlen károkat okozott, de a kormány senkit nem fog magára hagyni – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök szombati, rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatóján, írja a Magyar Nemzet Online.

Közben a Természetvédelmi Világalap (WWF) szombaton közleményt adott ki, mely szerint egy júniusban készült légi fotón jól látható, hogy az iszaptározó falai már három hónappal a környezeti katasztrófa bekövetkezte előtt is rossz állapotban voltak és szivárogtak.

Orbán

a felelősségre vonással kapcsolatban elmondta, az „arányos lesz az okozott kárral”. George Pataki, New York állam volt kormányzója közleményben jelezte: mindent megmozgat annak érdekében, hogy segítsen a bajba jutott embereken. Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájával kell szembenézni – mondta el Orbán, egyben bejelentette: az összefogás jegyében létrehozták a Magyar Kármentő Alapot. Mindenki, aki a bajba jutottakon segíteni akar, ide elküldheti az adományát.

A Magyar Kármentő Alap számlaszámai: belföldi utalásnál: 11794022-22222222, külföldi utalásnál: HU 28117940-2222222222-00000000

Arra kérek minden magyart, hogy fogjunk össze és leheljünk együtt életet ebbe a térségbe – mondta a kormányfő. A Mal Zrt. felelősségre vonásáról elmondta Orbán, hogy „arányos lesz az okozott kárral”, ám kiemelte: háromezer ember nem veszítheti el a munkahelyét, de azokra nem bízhatják, akik ezt a katasztrófát okozták. „A cég együttműködő, de ez nem teszi meg nem történtté az áradást, ezért valakinek felelnie kell!” – fogalmazott a kormányfő.

További részletek az mno.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.