Sport

Hetvenöt pontos győzelmet aratott a Kosársuli!

Hetvenöt pontos győzelmet aratott a Kosársuli!

2010. október 5., kedd
Hetvenöt pontos győzelmet aratott a Kosársuli!

Majdnem 150 pontot dobott az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli a Hepp Ferenc Kupában, az NBII-ben szereplő 2F Vízügy Szeged ellen. A vendégek 75 pontos zakóval indultak haza hétfő este a Hódtói Sportcsarnokból. Vas Péter félpályás hárompontossal zárta le a mérkőzést.

A mérkőzésen nem lépett pályára

Dan-Ioan Babut

, a hazaiak román légiósa, azonban így sem volt esélye a tartalékosan felálló szegedieknek. Már az első negyedben eldőlt a mérkőzés sorsa, hiszen Kukláék negyven ponttal ajándékozták meg ellenfelüket, akik az első két percben még küzdöttek, utána azonban beindult a Kosársuli. A csapat a játék minden elemében felülmúlta ellenfeléét. A második játékrészben már kicsit kiegyenlítődött a játék képe, ekkor a kék-sárgáknál már a fiatalok is pályára léptek, meg is hálálták a bizalmat Shéda 16 pontot szórt ebben a periódusban. A vendégekben ekkor

Jakab Máté

tartotta a lelket. Már a félidőben harminchét (!) pont volt a különbség. A harmadik negyedben újabb húsz pontot vert ellenfelére a Vásárhely.

Vas, Szilágyi

és

Grezsa

alkotott ekkor nagyot. A 2F Vízügy csapatában a második félidőben pályára lépett

Jáhni István

is, aki a kilencvenes években sokszor örvendeztette meg a Hódtóiban a vásárhelyi szurkolókat, játszott például az emlékezetes Honvéd elleni győztes bajnokin is. Azonban a rutinos játékos sem tudott segíteni, így a játékrész végén 109-53 állt az eredményjelzőn. A záró játékrészben sem történt semmi, ami megváltoztatta volna a játék képét.

Elek András

csapata felszabadultan, szépen játszott. Sok esetben látványos megoldással szórakoztatták a szurkolókat. Elsősorban a fiatalok vitték a prímet, akik sok esetben ragyogóan használták ki fizikai fölényüket. A mérkőzés egy nem mindennapi momentummal zárult, a 32 pontig jutó Vas Péter egy félpályás triplát hintett az utolsó másodpercben. Óriási győzelemmel hangolódott tehát az eddig még veretlen EnterNet Vásárhelyi Kosársuli a következő mérkőzésre, amelyre szombat este 18 órakor hazai pályán, a Hódtói Sportcsarnokban kerül sor. Az ellenfél pedig a Tiszaújváros csapata lesz.

EnterNet Vásárhelyi KS – 2F Vízügy Szeged 149-74 (40-15, 32-20, 37-18, 40-21).

Hódmezővásárhely 150 néző - vezette: Varga, Vezsenyi

Kosársuli:

DANI 25/9, MÓCSAI 16, VAS 32/6, KUKLA 16/6, Utasi 3

csere:

Rácz 6, Szilágyi 11, SCHÉDA 20/12, GREZSA 14/3, Böszörményi 6

Edző:

Elek András

Segédedző:

Kis Sándor Elek András:

Végig küzdve, rendkívül meggyőző sikert értünk el tartalékos ellenfelünk ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.