Közélet

Gazdát keres a szegedi Belváros

Gazdát keres a szegedi Belváros

2010. október 1., péntek
Gazdát keres a szegedi Belváros

Haág Zalán törődést és odafigyelést ígér

A szegedi Belváros peremterületei – mint amilyen a 15. számú választókörzet – gazdátlanok, mintha nem lenne igazi képviseletük – állítja Haág Zalán, a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltje, aki a közgyűlésbe kerülvén változtatna ezen.

„Körzetem nagy része Belváros vagy a Felsőváros frekventált helye, ahol azt tapasztalom, hogy nincs gazdája a környéknek, mintha nem lenne képviseletük az itt élőknek” – vázolja a problémát Haág Zalán. „Elég, ha megemlítem azokat a mindennapi életkörülményeket befolyásoló tényezőket, mint hogy nincs elég szemétgyűjtő kihelyezve, ami van, azt pedig nem ürítik megfelelően. A Kossuth Lajos sugárút hosszú lezárása miatt hónapokig a mellékutcákba terelték a forgalmat, ezek továbbra is kátyúsak, nem hozták még rendbe az aszfaltot, nehéz közlekedni, könnyen kár keletkezhet az autókban. Sok foghíjtelek is éktelenkedik a körzetben, mint például a Vidra utca és a Szent Mihály utca kereszteződése, ami nincs körbekerítve, balesetveszélyes” – sorolja a problémákat a képviselőjelölt, megemlítve a Madách utcát is, ahol például a jéggyárat bontották le olyan sürgősen, hogy nem is volt megfelelően biztosítva a munkaterület, a gyalogjárdára klinkertéglák hullottak a szakszerűtlen bontás miatt... „Azóta is ott éktelenkedik az üres telek, senki sem vigyáz rá, törődik vele, jelentősen csúfítja a városképet” – folytatja a politikus. „A Szent István téren hiába van közvécé, az nem működik, a parkok sincsenek megfelelően gondozva. A Lechner téren, ha esik az eső, csupa sár minden, nincs gyalogjárda, csak földes ösvény. Ugyanezt láthatjuk akár a Stefánia egyes részein vagy a Szent György téren. S ha megnézzük a házak falait, azok falfirkáktól mocskosak. Némelyik ház katasztrofális állapotban van.” Haág Zalán szerint nemcsak a Belváros frekventált részeire kellene odafigyelni, hanem más területeire is, ahol ugyanúgy történelmi épületek vannak, és ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol Szegeden. Ők is igénylik az odafigyelést, törődést. „Ha megválasztanak képviselőnek, változtatok ezen, és a polgárokkal történő konzultációk során feltárt problémákat valóban képviselni fogom a közgyűlésben. A Szent István téren a hajléktalonok helyzetét is igyekszem rendezni, amit kormányzati és városi szinten is kezelni kell. Az új kormány részéről vannak konkrét elképzelések ez ügyben. Városi szinten pedig sokat segíthet az éjjel-nappali rendőri jelenlét, amit meg is fogunk valósítani a városban képviselőtársaimmal” – így a képviselőjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.