Bulvár

Figyeljünk a vízmérőkre, készüljünk fel a télre!

Figyeljünk a vízmérőkre, készüljünk fel a télre!

2010. október 23., szombat
Figyeljünk a vízmérőkre, készüljünk fel a télre!

Még a kemény fagyok beköszönte előtt célszerű elvégezni a kertekben, udvarokban a vízvezetékrendszer víztelenítését, téliesítését, máskülönben a csövek, vagy a vízmérők szétfagyhatnak - figyelmeztet a Szegedi Vízmű Zrt. sajtóközleménye.

A legfontosabb a rendszer teljes víztelenítése, hiszen ha nem marad egy csepp víz sem a csövekben, akkor kizárt, hogy fagyás következzen be. Tanácsos ellenőrizni, hogy a víztelenítés megtörtént-e a vízmérő aknában is. A vízmérő előtti golyóscsapot el kell zárni, és ezután kell a belső rendszert vízteleníteni, s amennyiben lehetőség van rá, célszerű a vízmérő aknát kívülről szigetelni, letakarni. Fontos az odafigyelés, hiszen az elfagyott vízmérő cseréjének költsége (amely 10-20 000 Ft is lehet) a kormányrendeletnek megfelelően a fogyasztókat terheli, valamint a csőtörés miatti magas vízszámlát is ki kell fizetniük, ami szintén tízezrekre rúghat, ha nem fedezik fel időben. Amennyiben bekövetkezett már a sérülés, azt a Vízmű hibabejelentő számain (62/55-88-55, 62/420 155, 06/80 82 88 82) jelenthetik a szolgáltatónak, ahol tájékoztatást kaphatnak az ilyenkor szokásos tennivalókról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.