Közélet

Elkészült a kormány egészségügyi javaslatcsomagja

Elkészült a kormány egészségügyi javaslatcsomagja

2010. október 25., hétfő
Elkészült a kormány egészségügyi javaslatcsomagja

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak július elseje, megszűnik a súlyponti kórház kategória, és szigorodnak a gyógyszertár-létesítés szabályai – többek között ezt tartalmazza a Magyar Nemzet birtokába került egészségügyi tárgyú törvények módosítására vonatkozó javaslatcsomag.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) előterjesztései alapján az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap lenne július 1-je - Semmelweis Ignác születésének napja -, megszűnne a súlyponti kórház besorolás, szigorodnának a gyógyszertár alapítás feltételei, a patikát üzemeltető vállalkozásban többségi tulajdonnal kellene rendelkeznie a gyógyszerésznek, a méltányossági alapon adható gyógyszerár-támogatásnál megszűnne egy nemrég bevezetett szigorítás, megszűnne a szigorítás a méltányossági alapon adható gyógyászati segédeszköz-támogatásnál, lehetővé válna a gyógyászati segédeszközök tb-támogatású szervizelése, kábítószerré minősítenék a partidrogként használt mefedront és a gyes idejére kedvezőbbé válnának a táppénzszabályok. Egy másik módosítás megszüntetné az elszámolási nyilatkozatot. A szocialista–szabaddemokrata kormány által néhány éve bevezetett rendelet az ellátás befejezésekor minden betegnek kötelezően átadott fizetési előkalkulációt jelentette. Akkor ezt azzal indokolták, hogy a páciens így jobban átláthatja az ellátással járó anyagiakat, a szolgáltatók azonban már korábban is pontatlan, felesleges adminisztrációnak tartották.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.